Blog

5+1 tipp a tökéletes házi jégkrémhez

Néhány apró trükk segítségével, nemcsak finom és egészséges, hanem krémes nyári (nem jeges) hűsítőt készíthetünk.

Tippek:

  • Válasszunk magas cukortartalmú gyümölcsöt: banán, barack, eper, áfonya, málna, mangó
  • Használjunk banánt jégkrém alapnak. Természetesen krémessé teszi és édesíti is. Csak a nagyon puha, szottyadt banán jó hozzá!
  • Keverjünk hozzá kókusztejet vagy kókuszkrémet extrán krémessé teszi a benne lévő zsír miatt. Min. 80%-os kókusztejet/krémet érdemes választani.
  • Kevés méz (vagy cukor) hozzáadásával kevésbé lesz jeges, mert a cukor megakadályozza a jégkristályok kialakulását. Én egyiket sem használom, a banánnal nagyon jól működik. Ha nem rakunk banánt, akkor válasszuk a mézet!
  • Csipet sót is adjunk hozzá, szintén gátolja a jégkristályok kialakulását.

Extra tipp: hűtsük le a formát mielőtt beleöntjük a masszát, ez is segít a gyorsabb fagyasztásban. Minél gyorsabban fagy meg, annál kevesebb jég keletkezik benne.

Ha ezt a néhány egyszerű dolgot betartjuk sokkal lágyabb, krémesebb jégkrémet készíthetünk.

A gyerekek egyik kedvence: Őszibarackos-banános jégkrém

https://www.instagram.com/inyencbaba/