Blog

A nagy szakácskönyv ajánló – I. rész

Ahogy az egyik nyári ajánlómban már írtam, szerintem szakácskönyvből soha nem elég. A napokban számoltam össze, hogy már egész szép kis gyűjteményünk van… ötven darab. Klasszikus szakácskönyvek, “lexikon” könyvek…A teljesség igénye nélkül jöjjenek a kedveceink, amiket a legtöbbet forgatunk és amik nélkül szegényebb lenne az életünk és unalmasabbak az étkezéseink.

Blog

Nyári esték – I.rész, közel-keleti kencék

Egyszerű receptek, amihez sem a sütőt, sem a tűzhelyet sem kell bekapcsolni a nyári melegben? Még szerencse, hogy vannak ilyenek. Jól jönnek ekkor a könnyen elkészíthető zöldséges kencék. Jól jönnek, ha nincs kedvünk főzni, ha baráti összejövetelt, kerti partit tartunk. A vendégseregben az eltérő ízek között biztosan mindenki talál magának legalább egyet, ami a kedvére való.

Blog

Föld napja, szezonalitás, hozzátáplálás

A napokban volt a Föld napja (április 22.), ilyenkor minden fórumon szembe jön velünk, hogy mit is tehetünk azért, hogy továbbra is élhető hely maradjon a bolygónk. Persze a legjobb az lenne, ha nem csak ilyenkor gondolnánk a Földre, hanem egész évben – és minden nap úgy élnénk, mintha a Föld napja lenne. Ehhez kapcsolódóan hoztam nektek pár gondolatot, hogy mi miért tartjuk fontosnak a szezonálitást a családi étkezésekben és miért is jó mindez a baba hozzátáplálása során.

Kovászos kréker

A frisssen sült kovászos kenyér valami megfizethetetlen, az illata, az íze, minden rabul ejtett. A kovászt életben tartani viszont nemcsak idő, hanem sok-sok kárba veszett liszt is. Mit kezdjek vele, hogy ne a kukában landoljon? A megfejtést ezek után már könnyű kitalálni 🙂

Kukoricakrémleves feta sajttal

Strandolások és főttkukorica. Nélkülözhetetlen nyári kellékek, de miért is ne élveznénk a nyári ízeket máskor is. Nyáron készítsük a levest friss, főttkukoricával, máskor pedig kapjuk elő a fagyasztóból a morzsolt változatot vagy pattintsunk ki egy dobozosat és már rotyoghat is a nyári emlékeket előcsalogató kukoricaleves.