Gesztenyepüré – kicsit másként

Valahogy soha nem szerettem igazán a gesztenypürét. Persze volt, hogy rámkacsintott a cukrászda pultjában, de nekem valahogy túl száraz, darabos és fuldoklós volt mindig is. Néhány éve viszont egy fine dining étteremben ülve rádöbbentem, hogy ez bizony lehet nagyon finom is, csak kicsit el kell rugaszkodni a reszelt gesztenyemassza és ráhalmozott tejszínhab kombinációjától

Mézes-fahéjas sült alma

Kisgyerekes anyukaként mindenki tudja, hogy az első gyümölcs az alma a hozzátáplálás során. Kézenfekvő volt, hogy elhozzam Nektek a kedvenc almás receptünket. Egyszerre nagyon könnyű, gyors, de ugyanakkor isteni finom és csak 5 hozzávalóra van szükséged.

Csicseriborsós sütőtök curry

Ez a recept a mintapéldája, hogy egyszerű és könnyen beszerezhető konzerv alapanyagokból egy kevés egzotikus fűszerezés milyen csábító ízeket alkothat. Bátran ajánjuk akkor is, ha csak most ismerkedsz a keleti fűszerekkel, és ne keseredj el akkor sem ha nem sikerül mindegyiket beszerezni. (Ha csak egy nem csípős curryt tudsz venni, tedd bele azt!) Elsőre kicsit túladagolásnak tűnhet a sokféle fűszer, de valójában pont kellemes, nyugodtan lehet adni a babáknak is. A chilit azért inkább csak a főzés végén érdemes hozzá adagolni, a felnőttek kedvéért.

Házi baba granola

Nálam évek óta ez a legjobb reggeli, egyszerűen nem lehet megunni. Annyival finomabb, mint a boltban kapható változatok, hogy ha egyszer elkészíted többet nem fogsz készet venni. A magamnak kikísérletezettet módosítottam a babának megfelelőre. Friss gyümölccsel és joghurttal tökéletes reggeli vagy uzsonna babának és mamának egyaránt.

Sütőtökös tarte tatin

A híres francia almás süti sütőtökös verziója 😋 Egy jól bevált recepttel akartam Nektek készülni, de a tegnap este a #dobrumba za’ataros kecske labnehje (sajtkrém) olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy a za’atart gyorsan összeházasítottam egy kis maradék sütőtökkel és leveles tésztával.

Paradicsomos spagetti “gourmet verzió”

Ez az étel a Jolly Joker. A megváltó. Amikor nincs otthon “semmi”, vagy amikor egyetlen vacsoraötlet sem jut az eszedbe. És amikor elkészül, mégis mindenki boldog: mert nagyon finom, igazi umami ízbomba. Utazás közben is százszor elkészítettük már, hiszen az alapanyagok mindenhol kaphatóak és akár egy svájci bicska plusz egyetlen lábas is elég hogy elkészüljön.

Pirított rizs

Ami nekünk a krumpli, az Ázsiában a rizs. “Mindent IS” rizzsel esznek. Sok országban még a reggeli is az, mert kellő energiával tölt fel egész napra. Nem meglepő, hogy minden nemzetnek megvan a saját verzója rá.