Vegán túrókrém
Mivel kicsit sikerült magunkat tofuból túlvásárolni, így beugrott, hogy volt ez a vegán túrókrém, hú de régen is volt már. Ha már veganuár, pont itt az ideje újra megcsinálni. “Hamis” túrókrém tofuval és kölessel…
Mivel kicsit sikerült magunkat tofuból túlvásárolni, így beugrott, hogy volt ez a vegán túrókrém, hú de régen is volt már. Ha már veganuár, pont itt az ideje újra megcsinálni. “Hamis” túrókrém tofuval és kölessel…
Mit tesz két pofátlan utazó, ha rálelt élete legjobb pad thai ételére? Elkéri a receptet? Valami olyasmi. Bekéredzkedtünk a konyhára, ahol néztünk… és bőszen jegyzeteltük, amit láttunk, lévén a hölgy egy szót sem beszélt angolul. Már csak a titkos szószról kellett megtudni mi is az…
Lehet túl sokat járunk Olaszországban, de lassan én is úgy vagyok vele, mint az olasz anyák: tészta receptből soha nem lehet elég. 😊 Egy krémes paradicsomos-ricottás csodát hozok most, amit egy kevés maradék ricotta ihletett. Jött hozzá kis pirított bacon és fenyőmag, hogy valami roppanós elem is legyen benne és az egész néhány perc alatt készen is van.
Már receptnek nevezni is túlzás, mert annyira egyszerű. Ha van kevés maradék kókusztejed akkor jusson eszedbe ez a könnyed kis csokikrém
“Én azt mondom, ha valaki igazán szereti a krumplit, rossz ember nem lehet.” (A. A. Milne)
Rögtön egy jó hírrel kezdem: a választás csak rajtunk áll. Édességevő vagyok, rajongok az édes ízekért. Nálam egy tökéletes ebéd vagy vacsora megkoronázása mindig a desszert vagy azt is mondhatnám, …
“Az élet túl rövid ahhoz, hogy azon gondolkozz mennyi kekszet ettél ma!” Mondja Christina Tosi new yorki cukrász séf a Netflix sorozatban. Ezzel a cukormentes verzióval pedig tényleg nem kell aggódni…
Salátát télen? Kicsit rugaszkodjunk el a mindenki fejében élő saláta definíciótól, hogy az mindig valami zöld növényt jelent…Télen a sütőtök egy igazi jolly joker: szinte bármi lehet belőle, miért ne adná pont egy saláta alapját?
Szakácskönyv, ami nemcsak receptek gyűjteménye, hanem sok-sok olvasnivaló, konyhatechnológia…Heston Blumenthal, Kocsis Dóra – Zero waste konyha, Giorgio Locatelli