Mennyi idősen: cukor miatt 2 éves kor után, kisebbeknek a gyümölcsös réteg datolyapürével ízesíthető és a morzsás rétegből hagyjuk el a cukrot.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az almákat kicsumázzuk és felkockázzuk (hámozni nem szükséges, rengeteg vitamin van alma héjában is és sütés közben jól megpuhul). Az almát néhány gyors mozdulattal elkeverjük a cukorral, citromlével és a keményítővel, fahéjjal.
Elkeverjük a lisztet, zabpelyhet és a cukrot, majd apró kockákban hozzáadjuk a hideg vajat. Ha egy kis extra roppanósságra vágyunk, adjunk hozzá aprított diót is. Az alma és dió klasszikus páros, ezúttal is jól működnek együtt. Az egészet gyorsan kézzel összemorzsoljuk, hogy morzsás állagot kapjunk (apró trükk: előtte mindig hideg vízzel kezet mosok, hogy a kezem is hideg legyen).
Kivajozunk egy sütőtálat. Szétterítjük benne a gyümölcsös keveréket és a tetejére halmozzuk a morzsát. Kb. 20 perc alatt készre sütjük, hogy a teteje szép aranybarna színt kapjon. Együk még langyosan! Tejszínhabbal vagy vanília fagyival tálalva az igazi. Mi tejszínre szoktunk voksolni, pont felverődik, amíg a süti ehető hőmérsékletűre hűl :)
Tipp: