Baba ganoush/moutabbal (közel-keleti padlizsánkrém) – egyszerűen
Leírás
Mennyi idősen:
Padlizsánt 9-10 hónapos kortól javasolt bevezetni. Egy egyszerűsített joghurtos padlizsánt készíthetünk bevezetésnek. A krémet ízesíthetjük kevés fokhagymával és adhatunk hozzá csipet római köményt, frissen aprított koriandert, petrezselymet. Ha sült padlizsánból készítjük akkor kevés szezámmagkrémet is adhatunk hozzá.
A lenti krémet minden hozzávalóval együtt 1 éves kortól javaslom.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: füstölt padlizsánkrém, tahini
Hozzávalók (egy konzerv padlizsánból):
Elkészítés
-
Minden összetevőt egy keverőtálba teszünk, a fokhagymát nyomón keresztül. Jó alaposan összekeverjük.
-
A tetejét megszórjuk fenyőmaggal, petrezselyemmel vagy korianderzölddel… esetleg a “tipp”-ben részletezett karamellizált hagymával. A krém (a vöröshagyma nélkül) a hűtőben 2-3 napig eláll.
Megjegyzések
ℹ️ Tipp:
- Ha szeretnénk fokozni az ízélményt és több időnk van, egy fej vöröshagymát nagyon apróra vágunk és 2 ek vajon nagyon lassú tűzön karamellizálni kezdjük, kevergetve. Kb. 20 perc után kellemes édeskés íze lesz, ezt kanalazzuk az étel tetejére – és a cukrot hagyjuk el belőle. Másnap a karamellizált hagymának (a krémmel ellentétben) borzalmas íze van, így mindenképp fogyjon el aznap!
- Ha friss padlizsánból készíted, akkor a megsült és kikanalazott padlizsánpüréhez adj hozzá 1-2 evőkanálnyi tahinit.