Banános muffin

Sok év, sok muffin recept, de még mindig ez a kedvenc. Mint mindegyik, ez is langyosan és frissen a legfinomabb… de ha mégis maradna belőle, akkor még 2-3 nap után is omlós marad. A banán miatt pont annyira édes, hogy nem szükséges extra édesítés. Ha a szülői lelkünket egy kicsivel több édességgel kényeztetnénk, akkor ízesíthetjük plusz datolyapürével. Ha nem fogyna el mind azon melegében, akkor sem kell izgulni, mert remek túratárs lesz a hátizsákban. Hidd el, minket már többször elkísért. Nem folyik szét, nem ragad, gyors energiával tölt fel és a kis kezekkel is jól majszolható.
pinit View Gallery 2 photos
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 mins Főzési/sütési idő 25 mins Teljes idő 35 perc

Leírás

Mennyi idősen: a kakaópor és a tojásfehérje miatt csak 1 éves kor után javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (15-20 darabhoz):

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

  2. A banánokat villával összenyomkodjuk, hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és több részletben beleforgatjuk a banános keverékbe. Belekeverjük az aprított étcsokit. Ha kisebb babának is kínáljuk, akkor ennél a lépésnél a tésztát kettévesszük és csak a felnőtt adagba rakjuk az extra csokoládét.

  3. A keveréket papírral kibélelt vagy kivajazott és lisztezett muffin forma mélyedéseibe töltjük úgy bő 2/3-ig. Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. (Közben pedig tessék megállni, hogy ne nyitogassuk a sütőt, meg akkor "szépen" össze fognak esni!) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e: ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült!

Megjegyzések

ℹ️ Tipp:

  • Válasszunk jó érett banánt, így nem szükséges semmilyen más édesítés. Ha mégis úgy érezzük, hogy kicsit édesebben szeretnénk, akkor ízesíthetjük datolyapürével, mézzel vagy csak a tészta egyik részéhez, a felnőtt adaghoz adjunk kevés cukrot.
https://www.instagram.com/inyencbaba/