Barackos-paradicsomos Buddha tál, sült kecske camemberttel

Ez az első Buddha tálam, amit tudatosan úgy csináltam, hogy ez most egy Buddha tál lesz – mégpedig helyi és idény alapanyagokból. Került bele bulgur, kecskesajt, jó sok friss cukkini, paradicsom, őszibarack, tökmag, sok-sok olívaolaj és frissítésnek egy jó adag bazsalikom és menta is. Nemcsak egészséges, hanem a vitamindús idény alapanyagok miatt elképesztően finom is!
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Barackos-paradicsomos Buddha tál, sült kecske camemberttel

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 20 perc Főzési/sütési idő 20 perc Teljes idő 40 perc

Leírás

Mennyi idősen: kecskesajt és méz miatt csak egy éves kor után kínáljuk. Kisebb babának kínáljuk a bulgurt a cukkinivel, barackkal, friss paradicsommal.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt az előírások szerint enyhén sós vízben megfőzzük. Ez általában kétszeres vízmennyiséget jelent.

  2. A cukkinit kb. fél centi vastagon felszeleteljük, összekeverjük 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk. A nagy paradicsomokat felkockázzuk, a kicsiket félbe vágjuk és külön rakjuk (nem sütjük meg). A barackot félbe vágjuk, eltávolítjuk a magját és vékonyan felszeleteljük.

  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy kis tálban elkeverjük a mézet és egy ek olívaolajat a fűszerekkel és fokhagymanyomón át belepasszírozzuk a fokhagymát. Ha kisebb gyereknek is kínáljuk a sót hagyjuk ki a baba adagból. A camembert korongokat (ha nagyon vastagok) akkor két vékonyabb korongra vágjuk, majd az egyik kerek oldalukon hosszában és keresztben is kb. 1cm-es rácsok formájában minél mélyebben bevagdossuk (az alján és az oldalán a kéreg maradjon érintetlen – ez tartja meg sütéskor a formáját). Előveszünk egy hőálló sütőtálat, a vágott felükkel felfelé belefektetjük a sajtokat és megkenjük a mézes-olajos öntettel. A sajtokat megemeljük és kicsit meghajlítjuk, így szépen belefolyik a vágásokba a méz. Visszarakjuk a tálba és rálocsoljuk a maradék öntetet.

  4. Egy serpenyőt felhevítünk és megpirítjuk benne a tökmagot. Kiöntjük és félretesszük, majd mehet a serpenyőbe a cukkini. Rámorzsoljuk a friss kakukkfüvet és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Mindkét oldalán 2-3 percig sütjük, amíg megpuhul, de még nem esik szét. Nem baj, ha itt-ott kicsit odapirul, csak jót tesz az ízének. Félrerakjuk és egy evőkanál olívaolajat felhevítünk a serpenyőben, hozzáadjuk a nagy, kockázott paradicsomot, sózzuk és mehet rá a balzsamecet is. Hagyjuk kicsit összeesni.

  5. A sajtot a sütőben addig sütjük, amíg a méz szépen elkezd karamellizálódni, barnulni a sajtok tetején - de a sajt még nem folyik szét. Ehhez kb. 15-20 percre van szükség.

  6. Felaprítjuk a friss fűszereket, a mentát és bazsalikomot és egy evőkanál olívaolajjal hozzákeverjük a bulgurhoz.

  7. Egy nagyobb mélytányérba halmozzuk a bulgurt és rápakoljuk a cukkinit, a kétfajta paradicsomot, barackot, a sült sajtot. Meglocsoljuk az olívaolajos-mézes szósszal, amiben a sajt sült.

https://www.instagram.com/inyencbaba/