Borsókrémleves retek- és karalábélevéllel

Ha nem tudod mit kezdj a friss tavaszi zöldségek leveleivel, íme egy „mindent elnyelő” krémleves, ami nem csak tele van vitaminokkal, de még finom is. Azt már tudtam, hogy a reteklevél és karalábélevél pesto az jól működik a parmezánnal, bazsalikommal. Ezekkel viszont a borsóleves is finom. Mi lenne, ha az egészet egyetlen levesbe pakolnám? Rengetek zöld egy kis olaszos ízvilággal megbolondítva. Így a friss zöldeket is megmentettem, sok-sok extra vitamint juttattam a család szervezetébe és az umaminak (parmezán és aszalt paradicsom) köszönhetően nemcsak hogy ehető, hanem kifejezetten finom is lett.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Borsókrémleves retek- és karalábélevéllel

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Főzési/sütési idő 20 perc Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: parmezán és a feltét aszalt paradicsom nélkül a babáknak 10 hónapos kortól javaslom. Az összes hozzávalóval csak 1 éves kor után.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés

  1. A leveleket kiválogatjuk (csak a zsenge, friss zöld maradjon) alaposan átmossuk és eltávolítjuk a vaskosabb szár részeket. Apróbb darabokra vágjuk, majd az újhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban az olaj és vaj keveréken megfuttatjuk az újhagymát, majd hozzáadjuk a zöld leveleket. 2-3 percig lassú tűzön együtt dinszteljük a hagymával. Borssal, frissen őrölt szerecsendióval ízesítjük. Hozzákeverjük a borsót is és néhány percig együtt pároljuk.

  2. Felöntjük az alaplével/vízzel. Miután a borsó megpuhult, hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és botmixerrel pürésítjük. Néhány csepp citromlével ízesítjük. Ha zavarnak a borsóhéj darabjai, akkor érdemes egy nagyobb lyukú szűrőn átszűrni a kész levest. Belekeverjük a reszelt parmezánt is.

  3. Ha olajos aszalt paradicsomot használunk, akkor azt csak apróbb darabokra vágjuk, ha a szárított verziót, akkor azt előtte érdemes néhány percre vízbe áztatni, hogy puhuljon és csak utána szeletelni. Tálaláskor az aprított aszalt paradicsommal és bazsalikomlevelekkel szórjuk meg a levest.

https://www.instagram.com/inyencbaba/