Borsókrémleves retek- és karalábélevéllel
Leírás
Mennyi idősen: parmezán és a feltét aszalt paradicsom nélkül a babáknak 10 hónapos kortól javaslom. Az összes hozzávalóval csak 1 éves kor után.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés
-
A leveleket kiválogatjuk (csak a zsenge, friss zöld maradjon) alaposan átmossuk és eltávolítjuk a vaskosabb szár részeket. Apróbb darabokra vágjuk, majd az újhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban az olaj és vaj keveréken megfuttatjuk az újhagymát, majd hozzáadjuk a zöld leveleket. 2-3 percig lassú tűzön együtt dinszteljük a hagymával. Borssal, frissen őrölt szerecsendióval ízesítjük. Hozzákeverjük a borsót is és néhány percig együtt pároljuk.
-
Felöntjük az alaplével/vízzel. Miután a borsó megpuhult, hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és botmixerrel pürésítjük. Néhány csepp citromlével ízesítjük. Ha zavarnak a borsóhéj darabjai, akkor érdemes egy nagyobb lyukú szűrőn átszűrni a kész levest. Belekeverjük a reszelt parmezánt is.
-
Ha olajos aszalt paradicsomot használunk, akkor azt csak apróbb darabokra vágjuk, ha a szárított verziót, akkor azt előtte érdemes néhány percre vízbe áztatni, hogy puhuljon és csak utána szeletelni. Tálaláskor az aprított aszalt paradicsommal és bazsalikomlevelekkel szórjuk meg a levest.