Brokkolis tészta

Vannak zöldségek, amiknek nem kell itthon a családban semmilyen marketing, egyszerűen jól csúsznak - és van olyan, aminek nem árt egy kis promóció. A brokkoli is pont ilyen. Jó-jó, megesszük (ha muszáj), de nem lehetne valami mást, ami sokkal finomabb? Vagy inkább csináljunk belőle valami olyat, ami már sokkal finomabb! Ázsiai ízvilággal párosítva már készült olyan, ami tetszik mindenkinek, de most a nagy kedvenc olasz tésztába pakoltam bele. Köszönet az Italia Squisita youtube sorozatnak és a milánói étterem séfjének, ahol az inspiráló receptet láttam: brokkolis tészta egy kis szardellával és pirított kenyérmorzsával megbolondítva - saját tolmácsolásban. Ha nem szeretjük a szardellát, kihagyható, de ilyen kicsi mennyiségben pont csak egy pici extra umami ízt csempészett a tésztába és egyáltalán nem lesz tőle halas íze.
pinit View Gallery 1 photo
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 mins Főzési/sütési idő 20 mins Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: szardella nélkül 9-10 hónapos kortól kínálhatjuk a babának. Parmezán helyett pedig használjunk valami kevésbé sós, nem érlelt sajtot.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (3 adaghoz):

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, eltávolítjuk a kemény szárát, csak a szép rózsáit hagyjuk meg. Egy nagy lábasban vizet forralunk és sós vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük. A vizet nem öntjük le, hanem szűrővel kimerjük a brokkolit és ebben a vízben főzzük meg a tésztát.

  2. Egy száraz serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat, beledobunk egy enyhén, kézzel megroppantott fokhagymát és 1 db szardellát. Picit hagyjuk illatozni, a szardellát szétnyomkodjuk majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és aranybarnára pirítjuk. Egy tálkába szórjuk és hozzákeverjük a frissen aprított bazsalikomot.

  3. A brokkoliból néhány darabot félreteszünk, a többit aprítóban 2 - 3 evőkanál főzővízzel krémesre turmixolunk.

  4. A serpenyőben egy evőkanál olívaolajon hagyjuk illatozni az enyhén megroppantott  fokhagyma gerezdet és maradék szardellafilét szétnyomkodjuk. Beledobjuk a brokkolirózsákat, átforgatjuk a fokhagymás olajon, majd hozzáöntjük a leturmixolt brokkolit, tejszínt, ízesítjük 1-2 tekerésnyi frissen őrölt borssal és sóval. Amint elkészült a tészta beleforgatjuk a szószba, a tetejére pakoljuk a brokkolirózsákat, megszórjuk a kenyérmorzsával és a parmezánt se felejtsük le. Ha egy kis extra pikantériát szeretnénk, akkor a felnőtt adagot szórjuk meg chilivel, kifejezetten jót tesz neki.

https://www.instagram.com/inyencbaba/