Brokkolis tészta
Leírás
Mennyi idősen: szardella nélkül 9-10 hónapos kortól kínálhatjuk a babának. Parmezán helyett pedig használjunk valami kevésbé sós, nem érlelt sajtot.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (3 adaghoz):
Elkészítés
-
A brokkolit megmossuk, eltávolítjuk a kemény szárát, csak a szép rózsáit hagyjuk meg. Egy nagy lábasban vizet forralunk és sós vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük. A vizet nem öntjük le, hanem szűrővel kimerjük a brokkolit és ebben a vízben főzzük meg a tésztát.
-
Egy száraz serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat, beledobunk egy enyhén, kézzel megroppantott fokhagymát és 1 db szardellát. Picit hagyjuk illatozni, a szardellát szétnyomkodjuk majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és aranybarnára pirítjuk. Egy tálkába szórjuk és hozzákeverjük a frissen aprított bazsalikomot.
-
A brokkoliból néhány darabot félreteszünk, a többit aprítóban 2 - 3 evőkanál főzővízzel krémesre turmixolunk.
-
A serpenyőben egy evőkanál olívaolajon hagyjuk illatozni az enyhén megroppantott fokhagyma gerezdet és maradék szardellafilét szétnyomkodjuk. Beledobjuk a brokkolirózsákat, átforgatjuk a fokhagymás olajon, majd hozzáöntjük a leturmixolt brokkolit, tejszínt, ízesítjük 1-2 tekerésnyi frissen őrölt borssal és sóval. Amint elkészült a tészta beleforgatjuk a szószba, a tetejére pakoljuk a brokkolirózsákat, megszórjuk a kenyérmorzsával és a parmezánt se felejtsük le. Ha egy kis extra pikantériát szeretnénk, akkor a felnőtt adagot szórjuk meg chilivel, kifejezetten jót tesz neki.