Opciók nyomtatása

Bruschetta

Recept kategória
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 min Teljes idő: 15 perc
Leírás

Mennyi idősen: ha már megismertetted a babáddal a paradicsomot és a mozzarella sajtot kínálhatod neki, semmilyen különleges hozzávalót nem tartalmaz. Finom paradicsomos ragu, amit bátran kanalazhatnak a picik 9-10 hónapos kortól.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére):
  • 5 db érett, nagy paradicsom (legjobb az olyan fajta, ami kevésbé leveses, pl. lucullus)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek pesto (ehhez legjobb a bazsalikomos, de más zöld pesto is lehet)
  • néhány friss bazsalikomlevél
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kk bruschetta fűszerkeverék (amit mi használunk, az egy kicsit pikáns, bazsalikom, őrölt chili, szárított fokhagyma keverék) Ha nincs, helyette dobjunk bele késhegynyi őrölt chilit.)
  • 1 csomag lágy mozzarella (tálaláshoz)
  • pirított kenyérszeletek (tálaláshoz)
Elkészítés
  1. A fokhagymát nagyon picire felaprítjuk, a paradicsomokat kb. egy centis kockára vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és addig pirítjuk benne a fokhagymát, amíg illatozni kezd. Vegyük le teljesen a tűzről, keverjük hozzá a pestot és adjuk hozzá a paradicsomot. A maradék hőtől a paradicsom nagyon picit összeesik majd, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a friss bazsalikomot és a fűszerkeveréket. Tálaláskor a pirítósokat vajazzuk vagy megkenjük olívaolajjal, rakjunk rá vékonyra szeletelt mozzarellát és halmozzuk rá a paradicsomos keveréket.