Céklás-banános-csokis muffin
Leírás
Mennyi idősen: a cékla bevezetése az esetleges magas nitráttartalma miatt csak 11-12 hónapos kor körül ajánlott, így ez előtt semmiképp ne kínáljuk a sütit babáknak. A mézet datolyára is cserélhetjük, így egy kicsivel kevésbé lesz édes a végeredmény. A méz csak 1 éves kor után adható, így ezt a sütit én csak 1 éves kor után javaslom, ekkor is a darabolt csoki elhagyásával (azt csak 2 éves kor után adjuk hozzá).
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (15-20 db-hoz):
Elkészítés
-
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A céklákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha nem friss datolyát használunk, akkor érdemes előre néhány percre beáztatni, hogy puhuljon. A banánt és a datolyákat aprítógépben pürésítjük. Egy keverőtálban az egész tojásokat habverővel fehéredésig verjük majd elkeverjük a többi nedves hozzávalóval, a mézzel, céklával, banános datolyapürével, joghurttal és olajjal.
-
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat a liszteket, kakaóport, sót, sütőport és szódabikarbónát és fokozatosan a céklás-banános keverékhez adagoljuk. Végül egy jó adag darabolt étcsokit is belekeverünk. Utóbbit hagyjuk ki, ha kisebb – 2 év alatti – gyerekeknek is készítjük.
-
A tésztát a muffin forma mélyedéseibe adagoljuk úgy jó ¾-ig és kb 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ekkor jön a legnehezebb, a türelem gyakorlása. Várjuk, hogy a kis csokis csodák, ehetőre hűljenek, mert bizony mint minden muffin ez is langyosan a legfinomabb 😊