Citromos-kakukkfüves tökfőzelék
Leírás
Mennyi idősen: 7-8 hónapos kortól a fűszerezése miatt. A vajat olajra is cserélhetjük és szükség esetén a tejterméket el is hagyhatjuk a krumpli már önmagában sűríti a főzeléket.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés
-
A tököt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belső magos részét. A kivájt részt is félretesszük (ha vannak benne nagyobb magok, azt érdemes kivenni, eldobni). A töknek kb. negyedét kisebb kockákra vágjuk (erre érdemes a tök végét használni, ahol nem vájtuk ki) és félretesszük. A tök maradék nagyobb részét is feldaraboljuk és a kivájt belsejéhez részhez adjuk.
-
Egy lábasban megolvasztunk egy evőkanál vajat és alacsony lángon megpároljuk rajta az aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk az aprított és kivájt tököt (a kockázottat nem!) a kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Beleszórjuk a frissen aprított kakukkfüvet is és sózzuk (ha babának is kínáljuk akkor ne!) Hagyjuk felforrni, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg minden megpuhul.
-
Amíg fő a főzelékünk elkészítjük a feltétet. Egy serpenyőt felhevítünk és megolvasztjuk benne a maradék vajat. Rádobjuk a kockázott tököt, megszórjuk citromhéjjal, adunk hozzá néhány tekerésnyi borsot és sózzuk (babának ne!). Néhányat keverünk rajta majd alacsony hőfokon kicsit pároljuk, addig hogy épp megpuhuljon, de ne essen össze. Az elkészült tökkockákat félretesszük és a serpenyőben pirítsuk le a kolbászmorzsát.
-
A már puhára főtt tökbe belekeverjük a joghurtot és botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor kanalazzunk rá a tökkockából és szórjuk meg a kolbászmorzsával.