Citromos karalábéleves, mézes-kakukkfüves feta sajttal

Mi történik, ha anya és apa végre kettesben kiszabadul ebédelni egy régóta vágyott helyre? Bizony szépen lassan élvezik és elemzik az ízeket. A hely a Végállomás Bistro Miskolcon, ahol a karalábéleves teljesen levett a lábamról. Annyira jól el volt találva: tökéletes, lágy ízek és a karalábé zamata sem veszett el. Ezt meg kell csinálni otthon! Mi van benne, tejföl, tejszín vagy joghurt? Talán tej. A gourmet élményt természetesen megosztottuk a családdal és pont anyósom mondta, hogy ő is tejben főzi a karalábét. Ezt kipróbáljuk! A karalábé pedig már itthon lapult a hűtőben - pont arra várt, hogy valamit kísérletezzek vele. Végül tej és tejföl versenyeztek és a tej lett a győztes. Sokkal lágyabb, finomabb íze lett az egésznek. A többi már egyszerű: kicsi feta, méz, kakukkfű keveréke a tetejére. Csepegtettem rá néhány cseppet az olívaolajba kevert karalábélevél pestoból is, ha már pont az készült előtte a leveléből. 😊 Csináltam még mellé néhány szelet pirítóst egy jófajta kovászos kenyérből, hogy legyen valami roppanós is - majd szinte el is tűnt az egész. Ízlés szerint melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk.
pinit View Gallery 3 photos

Citromos karalábéleves, mézes-kakukkfüves feta sajttal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Főzési/sütési idő 15 mins Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: 9-10 hónapos kortól. Kínáljuk kicsit sűrűbben, főzelék állagban a babáknak. Tej helyett pici tejföllel turmixoljuk a puha karalábét. A mézes (méz szigorúan tilos 1 éves kor alatt!) feta feltétet hagyjuk el! Kenyérkockákat morzsolhatunk bele. Feta sajtot is csak 1 éves kor után javasolt, intenzív, sós íze miatt.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés

  1. Az újhagymát felkarikázzuk és vajon 1-2 perc alatt megdinszteljük. Rádobjuk a kockázott karalábét és alacsonyabb hőfokon kicsit, 2-3 perc alatt azt is megfuttatjuk a vajon. Nem kell pirítani! Felöntjük a vízzel és tejjel. Csipet fehér borssal, sóval (babának ne sózzuk) és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg megpuhul a karalábé. Ha elkészült botmixerrel pürésítjük.

  2. A fetát villával kicsit összenyomkodjuk, elkeverjük a mézzel és az aprított kakukkfűvel. Tálaláskor a leves tetejére halmozunk belőle. Készíthetünk mellé pirítóst, kenyérkockákat is és azt is ehetjük mellé.

https://www.instagram.com/inyencbaba/