Opciók nyomtatása

Citromos karalábéleves, mézes-kakukkfüves feta sajttal

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 perc Főzési/sütési idő: 15 perc Teljes idő: 30 perc
Leírás

Mennyi idősen: 9-10 hónapos kortól. Kínáljuk kicsit sűrűbben, főzelék állagban a babáknak. Tej helyett pici tejföllel turmixoljuk a puha karalábét. A mézes (méz szigorúan tilos 1 éves kor alatt!) feta feltétet hagyjuk el! Kenyérkockákat morzsolhatunk bele. Feta sajtot is csak 1 éves kor után javasolt, intenzív, sós íze miatt.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 2 darab karalábé
  • 4 szál újhagyma a szára nélkül
  • 30 g vaj
  • 2 dl tej
  • 8 dl víz
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • csipet fehér bors, só
  • 50 g feta sajt (vagy más sós, lágy sajt)
  • 2 teáskanál méz
  • 1 kávéskanál aprított friss kakukkfű
  • néhány szelet pirítós a tálaláshoz
Elkészítés
  1. Az újhagymát felkarikázzuk és vajon 1-2 perc alatt megdinszteljük. Rádobjuk a kockázott karalábét és alacsonyabb hőfokon kicsit, 2-3 perc alatt azt is megfuttatjuk a vajon. Nem kell pirítani! Felöntjük a vízzel és tejjel. Csipet fehér borssal, sóval (babának ne sózzuk) és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg megpuhul a karalábé. Ha elkészült botmixerrel pürésítjük.

  2. A fetát villával kicsit összenyomkodjuk, elkeverjük a mézzel és az aprított kakukkfűvel. Tálaláskor a leves tetejére halmozunk belőle. Készíthetünk mellé pirítóst, kenyérkockákat is és azt is ehetjük mellé.