Mennyi idősen: 9-10 hónapos kortól. Kínáljuk kicsit sűrűbben, főzelék állagban a babáknak. Tej helyett pici tejföllel turmixoljuk a puha karalábét. A mézes (méz szigorúan tilos 1 éves kor alatt!) feta feltétet hagyjuk el! Kenyérkockákat morzsolhatunk bele. Feta sajtot is csak 1 éves kor után javasolt, intenzív, sós íze miatt.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Az újhagymát felkarikázzuk és vajon 1-2 perc alatt megdinszteljük. Rádobjuk a kockázott karalábét és alacsonyabb hőfokon kicsit, 2-3 perc alatt azt is megfuttatjuk a vajon. Nem kell pirítani! Felöntjük a vízzel és tejjel. Csipet fehér borssal, sóval (babának ne sózzuk) és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg megpuhul a karalábé. Ha elkészült botmixerrel pürésítjük.
A fetát villával kicsit összenyomkodjuk, elkeverjük a mézzel és az aprított kakukkfűvel. Tálaláskor a leves tetejére halmozunk belőle. Készíthetünk mellé pirítóst, kenyérkockákat is és azt is ehetjük mellé.