Csicseriborsó tikka masala
Leírás
Házi naan recept és más lepény receptek.
Mennyi idősen: a babákat sem kell kihagyni az élvezetből, egy éves kor környékén kínálhatjuk neki, de készítsük a baba adagot kevesebb fűszerrel, ha még csak ismerkedik ezekkel az ízekkel. Csipet gyömbér, római kömény, koriander, fahéj bátran kerülhet bele. Ha már bevezettük a kicsit fűszeresebb ételek világába akkor a kisebbeknek is kínálhatjuk változatlan formában.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: tikka masala fűszerkeverék, kókusztej (Spájz rovatban részletesen)
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés
-
Az olajon lepirítjuk a hagymákat és a gyömbért, hozzáadjuk a fűszereket és közepes hőfokon hagyjuk őket kicsit illatozni. Mehet hozzá az apró kockákra vágott sárgarépa is, 2-3 percig hagyjuk párolódni a fűszeres, hagymás keverékben. Hogy a fűszerek ne kapjanak le, adjunk hozzá 1-2 evőkanállal a paradicsomból.
-
Felöntjük a paradicsommal, kókusztejjel, belekeverjük a csicseriborsót. Alacsony hőfokon addig rotyogtatjuk, amíg a répa megpuhul és kicsit összeérnek az ízek.
-
Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított korianderrel és néhány csepp lime lé is passzol hozzá. A legfinomabb friss házi naannal, lepénnyel.
Megjegyzések
Tipp:
Tikka masala fűszerkeverékem nekem pont egy enyhén csípős változat van, ezért csak részben használtam azt, a tikka masala főbb összetevőiből még pakoltam bele extrát. Így tulajdonképpen egy házi fűszerkeveréket is készíthetünk, amiben nincs chili. Vagy ha van garam masalánk, akkor az is használható és úgy adjuk hozzá az extra koriandert, római köményt, kurkumát, fahéjat.
- 1 ek tikka masala,
- 2 tk őrölt koriander,
- 2 tk őrölt római kömény,
- 0.5 tk kurkuma,
- csipet fahéj
Házi keverék:
- 2 tk őrölt koriander,
- 2 tk őrölt római kömény,
- 1 tk őrölt édes pirospaprika
- 0.5 tk kurkuma,
- csipet fahéj
- csipet őrölt kardamom