Csicseriborsós sütőtök curry
Leírás
Hozzávalók (4-5 adag):
Elkészítés
-
Megolvasztjuk a vajat és azon lepirítjuk a jó apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért.
-
Egy mozsárban vagy aprítóban porrá törjük a koriandermagot és a római köményt (ha nem őröltet használunk). Ha még darabos maradt egy szűrőn átszitáljuk, hogy a babának ne maradjon kemény darab. A garam masalával, kurkumával és esetleg pici chilivel együtt a hagymás keverékhez adjuk. Addig pirítjuk alacsony lángon, amíg a fűszerek illatozni kezdenek.
-
Mehet hozzá a kb 1,5 cm kockákra vágott sütőtök. Kb. 5 percig pirítsük a tököt a fűszerekkel együtt, hogy ne égjen oda tehetünk bele egy keveset a paradicsomból. Utána adjuk hozzá a maradék paradicsomot, a csicseriborsót, tejszínt, görögszéna levelet morzsoljuk bele.
-
Várjuk meg, amíg felforr, utána alacsony lángon főzzük fedő alatt amíg a tök megpuhul (ez kb. 40-45 perc), közben néha keverjük meg, ha nagyon besűrűsödne adjunk hozzá pici vizet. Ha kész kóstoljuk meg és sózzuk ízlés szerint.
-
Basmati/jázmin rizzsel tálaljuk, szórjuk meg aprított friss korianderzölddel a tetejét.
Megjegyzések
ℹ️ Tipp:
- A görögszéna levél elhagyható, de ha van otthon akkor rakjuk bele, kellemes ízt kölcsönöz a vegetáriánus ételeknek.
- Darabolt helyett friss paradicsom is használható, de a téli időszakban sokkal jobb a konzerv.
- A konzerv csicseriborsó levét nehogy kiöntsd, több receptben remekül helyettesíti a tojásfehérjét és emiatt kisebb baba is eheti akár nyersen is! Készíthetsz vele vegán csokoládémousse-t, gesztenyepürét, de piskótát is süthetsz.