Megolvasztjuk a vajat és azon lepirítjuk a jó apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért.
Egy mozsárban vagy aprítóban porrá törjük a koriandermagot és a római köményt (ha nem őröltet használunk). Ha még darabos maradt egy szűrőn átszitáljuk, hogy a babának ne maradjon kemény darab. A garam masalával, kurkumával és esetleg pici chilivel együtt a hagymás keverékhez adjuk. Addig pirítjuk alacsony lángon, amíg a fűszerek illatozni kezdenek.
Mehet hozzá a kb 1,5 cm kockákra vágott sütőtök. Kb. 5 percig pirítsük a tököt a fűszerekkel együtt, hogy ne égjen oda tehetünk bele egy keveset a paradicsomból. Utána adjuk hozzá a maradék paradicsomot, a csicseriborsót, tejszínt, görögszéna levelet morzsoljuk bele.
Várjuk meg, amíg felforr, utána alacsony lángon főzzük fedő alatt amíg a tök megpuhul (ez kb. 40-45 perc), közben néha keverjük meg, ha nagyon besűrűsödne adjunk hozzá pici vizet. Ha kész kóstoljuk meg és sózzuk ízlés szerint.
Basmati/jázmin rizzsel tálaljuk, szórjuk meg aprított friss korianderzölddel a tetejét.
ℹ️ Tipp: