Csokis-sárgabarackos muffin

Teljes idő: 25 perc Nehézség: Kezdő
Mire jó egy tökéletesen működő muffin alap? Egy kis extra hozzáadásával készíthetünk belőle bármit, kedvünkre variálhatjuk. Itt sem tettem mást, csak a jól bevált banános muffint felturbóztam egy jó adag idénygyümölccsel, ami épp a pulton mosolygó nagyon érett sárgabarack volt. Kicsit igazítottam a tésztán és már sült is a muffin a gyerekek nagy örömére.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Csokis-sárgabarackos muffin

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Főzési/sütési idő 15 perc Teljes idő 25 perc

Leírás

Mennyi idősen: kakaópor és a tojásfehérje miatt csak 1 éves kor után javaslom. Ha csokit is rakunk bele, akkor pedig 2 éves kor után.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (12-15 db-hoz):

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

  1. A banánokat villával összenyomkodjuk/aprítóban pürésítjük, hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és több részletben beleforgatjuk a banános keverékbe. Belekeverjük a kisebb kockákra vágott sárgabarckot és az aprított étcsokit. Ha kisebb babának is kínáljuk, akkor ennél a lépésnél a tésztát kettévesszük és a baba adagba nem rakunk csokit.

  1. A keveréket papírral kibélelt vagy kivajazott és lisztezett muffin forma mélyedéseibe töltjük úgy bő 2/3-ig. Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. (Közben pedig tessék megállni, hogy ne nyitogassuk a sütőt, meg akkor "szépen" össze fognak esni!) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e: ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült!

Megjegyzések

Tipp:

  • válassz nagyon érett, igazi szottyadt banánt, így nem szükséges semmilyen más édesítés. Ha mégis úgy érezzük, hogy kicsit édesebben szeretnénk, akkor ízesíthetjük egy kevés datolyapürével vagy csak a tészta egyik részéhez, a felnőtt adaghoz adjunk kevés cukrot.
  • ha még magasabb, lazább tésztát szeretnénk, akkor a tojásokat habverővel felverhetjük és csak utána adjuk a többi hozzávalóhoz.
https://www.instagram.com/inyencbaba/