Csokis-sárgabarackos muffin
Leírás
Mennyi idősen: kakaópor és a tojásfehérje miatt csak 1 éves kor után javaslom. Ha csokit is rakunk bele, akkor pedig 2 éves kor után.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (12-15 db-hoz):
Elkészítés
-
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
-
A banánokat villával összenyomkodjuk/aprítóban pürésítjük, hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és több részletben beleforgatjuk a banános keverékbe. Belekeverjük a kisebb kockákra vágott sárgabarckot és az aprított étcsokit. Ha kisebb babának is kínáljuk, akkor ennél a lépésnél a tésztát kettévesszük és a baba adagba nem rakunk csokit.
-
A keveréket papírral kibélelt vagy kivajazott és lisztezett muffin forma mélyedéseibe töltjük úgy bő 2/3-ig. Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. (Közben pedig tessék megállni, hogy ne nyitogassuk a sütőt, meg akkor "szépen" össze fognak esni!) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e: ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült!
Megjegyzések
Tipp:
- válassz nagyon érett, igazi szottyadt banánt, így nem szükséges semmilyen más édesítés. Ha mégis úgy érezzük, hogy kicsit édesebben szeretnénk, akkor ízesíthetjük egy kevés datolyapürével vagy csak a tészta egyik részéhez, a felnőtt adaghoz adjunk kevés cukrot.
- ha még magasabb, lazább tésztát szeretnénk, akkor a tojásokat habverővel felverhetjük és csak utána adjuk a többi hozzávalóhoz.