Datolyagolyó

Legyen szó akár egy kirándulásról, vagy egyszerűen egy gyors és finom desszertre van szükséged, remek választás ez a szuperkönnyű desszert. 2-3 darab belőle egy kirándulás során is gyorsan energiával tölt fel, de vendégvárónak is tökéletes. Nem mellesleg nagyon egészséges, mert csak aszalt gyümölcs és olajos magvak vannak benne. Minden amire szükséged van, az 4 alapanyag és 15 perc.
pinit View Gallery 2 photos
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Teljes idő 15 perc

Leírás

Mennyi idősen:

10 hónapos kortól, kakaópor nélkül. Az aszalt gyümölcs kellően édes, kisebb babáknak kevésbé édes nassolnivalót adjunk inkább. Fontos, hogy milyen olajos magot vezettél már be a babádnak és azzal készítsd.

1 éves kortól, a kakaópor is hozzáadható.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: ha sikerül friss (hűtőben tárolt, lédús) datolyához jutni, azzal még finomabb ez a recept. Mi a józsef körúti Kohinoor bazárban vesszük.

Hozzávalók (15-20 darabhoz):

Elkészítés

  1. A datolyát kimagozzuk. Ha aszalt datolyát használunk akkor kimagozva minimum fél órára érdemes vízbe áztatni, hogy egy kicsit rehidratálódjon, úgy fog könnyen összeállni a golyó. Ellenőrizzük, hogy kellően megpuhult-e.

  2. Minden hozzávalót egy aprítógépbe szórunk és összedaráljuk. Ha kisebb babának készíted, az olajos magvakat őröld le, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok.

    A kész masszából kisebb golyókat formázunk a tenyerünkkel. Ha nem akar összeállni (friss datolyánál ez nem lesz probléma), akkor egy nagyon kevés vízzel vagy gyümölcslével lehet rajta segíteni. A golyókat forgassuk kakaóporba, őrölt mandulába/dióba.

Megjegyzések

ℹ️ Tipp: 

  • A babának szánt golyókat nem javaslom, hogy kakaóporba forgasd, hacsak nem szeretnél kakaópor felhőbe burkolózni és persze takarítani 😊
https://www.instagram.com/inyencbaba/