Édeskrumplis csicseriborsó leves
Leírás
Mennyi idősen: a levest 9-10 hónapos kortól javaslom, ekkor a chilit, a sót és az ecetet elhagyva kínálhatjuk a babának. Az egészet pürésíthetjük, kínáljuk a baba igényeinek megfelelő állagban.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés
-
Egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat és lepirítjuk rajta az aprított hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a római köményt, koriendermagot és chilit (ha babáknak is kínáljuk, akkor hagyjuk ki, csak a legvégén adjuk majd a felnőtt adaghoz) és hagyjuk, hogy a fűszerek illatozni kezdjenek. Mehet hozzá a kockára vágott sárgarépa és az édeskrumpli. Azt is kicsit pirítjuk majd belekanalazzuk a sűrített paradicsomot és a paradicsomszószt. Felöntjük az alaplével és beleöntjük a leszűrt csicseriborsót. Frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük.
-
Elkészítjük a zöldfűszeres olajat a leves tetejére. A koriander- és petrezselyemzöld leveleit leszedegetjük a szárakról és egy mozsárba/aprítóba rakjuk a maradék 2 evőkanál olívaolajjal és pépesítjük.
-
Amikor már megfőttek a zöldségek az ecettel ízesítjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá többet is, jól ellensúlyozza a leves édeskés ízvilágát. Tálaláskor a leves tetejére kanalazunk a zöldfűszeres olajból.