Epres-rebarbarás túrófelfújt szumákkal

Az eper és rebarbara a kedvenc nyár eleji alapdarabjaim a konyhában. A kettő párosa nálam mindig nyerő kombináció, ha ezt egy kevés szumákkal fűszerezzük, akkor pedig még pikánsabb végeredményt kapunk. Keverjük az egészet egy lágy, túrós masszához, adjunk hozzá kevés vaníliát és citromot, a végeredmény egy légiesen könnyű, lisztmentes, kicsit fanyar, savanykás sütemény. Az eper és rebarbara arányát kedvünkre változtathatjuk, vagy utóbbit akár el is hagyhatjuk, de igazán kár érte.
pinit View Gallery 1 photo

Epres-rebarbarás túrófelfújt szumákkal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 mins Főzési/sütési idő 30 mins Teljes idő 40 perc

Leírás

Mennyi idősen: cukor miatt 2 éves kor után

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: szumák (Spájz rovatban és bejegyzésben is olvashatsz róla, hogy ez micsoda és mihez használhatod még)

Hozzávalók (27*18 cm-es sütőtálhoz, kb 6 adag):

A gyümölcsökhöz:

Elkészítés

  1. A túrót jó alaposan áttörjük, elkverjük a tejföllel, hozzáadjuk a tojások sárgáját a cukrot, búzadarát, vaníliát, sütőport, a citrom reszelt héját és csipet sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatos, laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.

  2. 2-3 db epret félrerakunk a süti tetejére, a többit megtisztítjuk és feldaraboljuk. A rebarbarát vékony szeletekre vágjuk (nem kell hámozni!) és az eperhez adjuk. Megszórjuk a vaníliával és szumákkal és óvatosan átforgatjuk.

  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a búzadara szépen megszívja magát nedvességgel. Ha a sütő már meleg, akkor az epres, rebarbarás keveréket a túrós masszába forgatjuk és kivajazott, lisztezett sütőtálba öntjük. A félretett epreket vékonyan felszeleteljük és elrendezzük a süti tetején. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan fogyasszuk, úgy a legfinomabb.

https://www.instagram.com/inyencbaba/