Epres-rebarbarás túrófelfújt szumákkal
Leírás
Mennyi idősen: cukor miatt 2 éves kor után
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: szumák (Spájz rovatban és bejegyzésben is olvashatsz róla, hogy ez micsoda és mihez használhatod még)
Hozzávalók (27*18 cm-es sütőtálhoz, kb 6 adag):
A gyümölcsökhöz:
Elkészítés
-
A túrót jó alaposan áttörjük, elkverjük a tejföllel, hozzáadjuk a tojások sárgáját a cukrot, búzadarát, vaníliát, sütőport, a citrom reszelt héját és csipet sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatos, laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
-
2-3 db epret félrerakunk a süti tetejére, a többit megtisztítjuk és feldaraboljuk. A rebarbarát vékony szeletekre vágjuk (nem kell hámozni!) és az eperhez adjuk. Megszórjuk a vaníliával és szumákkal és óvatosan átforgatjuk.
-
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a búzadara szépen megszívja magát nedvességgel. Ha a sütő már meleg, akkor az epres, rebarbarás keveréket a túrós masszába forgatjuk és kivajazott, lisztezett sütőtálba öntjük. A félretett epreket vékonyan felszeleteljük és elrendezzük a süti tetején. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan fogyasszuk, úgy a legfinomabb.