Opciók nyomtatása

Epres-rebarbarás túrófelfújt szumákkal

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 10 10 mins Főzési/sütési idő: 30 30 mins Teljes idő: 40 perc
Leírás

Mennyi idősen: cukor miatt 2 éves kor után

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: szumák (Spájz rovatban és bejegyzésben is olvashatsz róla, hogy ez micsoda és mihez használhatod még)

Hozzávalók (27*18 cm-es sütőtálhoz, kb 6 adag):
  • 175 g túró
  • 120 g tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 ek búzadara
  • 3 ek cukor
  • 1 db kezeletlen citrom héja lereszelve
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 10 g sütőpor
  • csipet só
  • A gyümölcsökhöz:
  • 150 g eper megtisztítva
  • 50 g rebarbara
  • 1 kk őrölt szumák
  • 1 kk vanília őrlemény
Elkészítés
  1. A túrót jó alaposan áttörjük, elkverjük a tejföllel, hozzáadjuk a tojások sárgáját a cukrot, búzadarát, vaníliát, sütőport, a citrom reszelt héját és csipet sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatos, laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.

  2. 2-3 db epret félrerakunk a süti tetejére, a többit megtisztítjuk és feldaraboljuk. A rebarbarát vékony szeletekre vágjuk (nem kell hámozni!) és az eperhez adjuk. Megszórjuk a vaníliával és szumákkal és óvatosan átforgatjuk.

  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a búzadara szépen megszívja magát nedvességgel. Ha a sütő már meleg, akkor az epres, rebarbarás keveréket a túrós masszába forgatjuk és kivajazott, lisztezett sütőtálba öntjük. A félretett epreket vékonyan felszeleteljük és elrendezzük a süti tetején. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan fogyasszuk, úgy a legfinomabb.