Fahéjas-mandulás almás sütemény
Leírás
Mennyi idősen: méz miatt 1 éves kor után! A méz elhagyásával, csak almával is kellemes édes süteményt kapunk, 1 éves kor alatt készíthetjük méz nélkül. A tészta olajos magot is tartalmaz, csak akkor adjuk a tésztához, ha már előzőleg bevezettük a babának.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (20*30 cm-es tepsihez):
Elkészítés
-
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és kivajazunk-lisztezünk egy tepsit vagy sütőformát. Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A levét enyhén nyomkodjuk ki, hogy ne legyen túl nedves. A levet ne öntsük ki, rakjuk félre. Az egész tojásokat habverővel fehéredésig verjük. Egy tálban elkeverjük a nedves hozzávalókat, a reszelt almát, mézet, olajat és felvert tojás.
-
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, liszteket, mandulát/diót, sütőport, fahéjat és adunk hozzá egy csipet sót is. Több részletben beleforgatjuk a reszelt almás-mézes keverékbe. Ne keverd túl, csak épp addig amíg elkeveredik. Ha a tésztát túl sűrűnek érezzük, akkor adjunk hozzá néhány evőkanállal az almák levéből.
-
A tésztát a formába öntjük, és kb. 35-40 percig sütjük, vagy amíg a sütemény teteje aranybarna lesz és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd egy tálcára borítjuk.
Megjegyzések
Tipp:
- Ha még téliesebb ízvilágra vágyunk, akkor őrölt fahéj helyett mézeskalácsfűszert is használhatunk.