Fahéjas-mandulás almás sütemény

Teljes idő: 50 perc Nehézség: Kezdő
Ha az ősz és a tél egy süteményben kelne életre, akkor szerintem ez a fahéjas-almás kevert sütemény lenne az! A hideg hónapok megkerülhetetlen finomsága, amely tele van szaftos reszelt almával, illatos fahéjjal és egy kis mézzel, hogy éppen csak annyira legyen édes, amennyire a gyerekek is szeretni fogják. Az őrölt mandula/dió és zabpehelyliszt gondoskodik a gazdag ízről és a tápláló alapokról. Egy bögre meleg tejjel vagy teával igazi finomság bekuckózáshoz a hűvös napokon.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Fahéjas-mandulás almás sütemény

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Főzési/sütési idő 35 perc Teljes idő 50 perc

Leírás

Mennyi idősen: méz miatt 1 éves kor után! A méz elhagyásával, csak almával is kellemes édes süteményt kapunk, 1 éves kor alatt készíthetjük méz nélkül. A tészta olajos magot is tartalmaz, csak akkor adjuk a tésztához, ha már előzőleg bevezettük a babának.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (20*30 cm-es tepsihez):

Elkészítés

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és kivajazunk-lisztezünk egy tepsit vagy sütőformát. Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A levét enyhén nyomkodjuk ki, hogy ne legyen túl nedves. A levet ne öntsük ki, rakjuk félre. Az egész tojásokat habverővel fehéredésig verjük. Egy tálban elkeverjük a nedves hozzávalókat, a reszelt almát, mézet, olajat és felvert tojás.

  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, liszteket, mandulát/diót, sütőport, fahéjat és adunk hozzá egy csipet sót is. Több részletben beleforgatjuk a reszelt almás-mézes keverékbe. Ne keverd túl, csak épp addig amíg elkeveredik. Ha a tésztát túl sűrűnek érezzük, akkor adjunk hozzá néhány evőkanállal az almák levéből.

  3. A tésztát a formába öntjük, és kb. 35-40 percig sütjük, vagy amíg a sütemény teteje aranybarna lesz és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd egy tálcára borítjuk.

Megjegyzések

Tipp:

  • Ha még téliesebb ízvilágra vágyunk, akkor őrölt fahéj helyett mézeskalácsfűszert is használhatunk.
https://www.instagram.com/inyencbaba/