Fokhagymás tejszínes spenót, chilis rákkal
Leírás
Hozzávalók (2+1 gyerek részére)
Spenóthoz
Rákhoz
Elkészítés
Elkészítés spenót
-
Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor kiolvasztjuk és lecsöpögtetjük.
-
A fokhagymát felaprítjuk és az olajos, vajas keveréken addig pirítjuk amíg illatozni kezd.
-
Beledobjuk a spenótot, mehet hozzá kevés tejszín és egy fél dl víz is. Fedő alatt néhány perc alatt megpároljuk.
-
A megpuhult spenótra ráöntjük a többi tejszínt, frissen őrölt szerecsendióval, sóval ízesítjük. Megvárjuk még a tejszínnel együtt összerottyan.
-
Tálaláskor a tetejére szórjuk az apróra vágott serranói sonkát.
-
A baba adagot a spenót szálas állaga miatt, aprítóban pürésítjük.
Elkészítés rák
-
Kiolvasztjuk a rákot hideg vízben (ha fagyasztottat vettünk), majd a csapból jövő forró vízben áztatjuk 3 percig. Utána leszűrjük és papírtörlővel majdnem szárazra töröljük.
-
Az olívaolajat felforrósítjuk (kb. 180 fokra) majd az apróra vágott fokhagymával együtt beletesszük a rákokat, mindkét oldalát kb. 2-2 percig pirítjuk
-
Kiveszünk pár garnélát a gyereknek, majd beleszórjuk a chilit is az olajba.
-
Lehetőleg forró tálkában tálaljuk a rákot (magunknak!) az olajjal együtt. Ez frissen és melegen tartja.
-
Tálalás
Friss bagettel tálaljuk, azzal lehet jól tunkolni a fokhagymás olajat a rákról – a spenót tejszínes levével együtt.
Megjegyzések
Tipp: a fagyasztott leveles spenót egész évben tökéletes hozzá, de amikor van friss, akkor használhatjuk azt is