Fokhagymás tejszínes spenót, chilis rákkal

A Pata Negra tapas-bárban ettük először ezt a tökéletes párost. Évekig kísérleteztünk, míg végre sikerült otthon is ugyanazt az ízvilágot létrehozni: a titkos hozzávaló (szerecsendió!) megfejtéséhez sógorunkra Walterra is szükségünk volt 😊. Most már hármunk kedvence ez a kis tapas vacsora. Elkészíthetitek külön is őket, de együtt (egy pohár vörösborral) az igazi!
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Fokhagymás tejszínes spenót, chilis rákkal

Nehézség: Középszint Elkészítési idő 15 perc Főzési/sütési idő 15 perc Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: spenót 11-12 hónapos kortól, rákot mi 1 éves kora óta adunk neki (magyar ajánlás későbbre teszi, külföldi korábbra)
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: garnélarák (lehetőleg 4-5cm darabok legyenek), ha frisset nem kapunk a fagyasztott is megteszi

Hozzávalók (2+1 gyerek részére)

Spenóthoz

Rákhoz

Elkészítés

Elkészítés spenót

  1. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor kiolvasztjuk és lecsöpögtetjük.

  2. A fokhagymát felaprítjuk és az olajos, vajas keveréken addig pirítjuk amíg illatozni kezd.

  3. Beledobjuk a spenótot, mehet hozzá kevés tejszín és egy fél dl víz is. Fedő alatt néhány perc alatt megpároljuk.

  4. A megpuhult spenótra ráöntjük a többi tejszínt, frissen őrölt szerecsendióval, sóval ízesítjük. Megvárjuk még a tejszínnel együtt összerottyan.

  5. Tálaláskor a tetejére szórjuk az apróra vágott serranói sonkát.

  6. A baba adagot a spenót szálas állaga miatt, aprítóban pürésítjük.

Elkészítés rák

  1. Kiolvasztjuk a rákot hideg vízben (ha fagyasztottat vettünk), majd a csapból jövő forró vízben áztatjuk 3 percig. Utána leszűrjük és papírtörlővel majdnem szárazra töröljük.

  2. Az olívaolajat felforrósítjuk (kb. 180 fokra) majd az apróra vágott fokhagymával együtt beletesszük a rákokat, mindkét oldalát kb. 2-2 percig pirítjuk

  3. Kiveszünk pár garnélát a gyereknek, majd beleszórjuk a chilit is az olajba.

  4. Lehetőleg forró tálkában tálaljuk a rákot (magunknak!) az olajjal együtt. Ez frissen és melegen tartja.

  5. Tálalás

    Friss bagettel tálaljuk, azzal lehet jól tunkolni a fokhagymás olajat a rákról – a spenót tejszínes levével együtt.

Megjegyzések

ℹ️ Tipp: a fagyasztott leveles spenót egész évben tökéletes hozzá, de amikor van friss, akkor használhatjuk azt is

Kategória
https://www.instagram.com/inyencbaba/