Fűszeres almatorta
Leírás
Mennyi idősen: cukor miatt csak 2 éves kor után javaslom.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: kínai ötfűszer-keverék (Csokis-narancsos keksznél megtalálod a fűszerkeveréket)
Hozzávalók (17 cm-es forma):
Az almás réteghez:
Elkészítés
-
A sütőt légkeveréssel 160 fokra előmelegítjük (alul-felül sütéssel 180 fok).
-
A vajat a cukorral habverővel 3-4 perc alatt kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát és azzal is egyneműre keverjük. Kisebb adagokban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, tejfölt és mehet bele a só is. A tésztát addig keverjük, amíg egyneművé válik. Egy sűrű masszát fogunk kapni. Kanalazzuk kivajazott, lisztezett tortaformába és rakjuk félre.
-
Az almákat szeletekre vágjuk (nem szükséges meghámozni, de lehet úgy is) és egy tálban összekeverjük a cukorral, fűszerkeverékkel és a tésztára kanalazzuk. Süssük kb. 60-70 percig, amíg a tészta széle ropogósra sül és az alma karamellizálódik. Tűpróbával ellenőrizhetjük - de figyeljünk rá, hogy ne az almáknál szurkáljuk, mert az alma nedvességtartalma félrevezethet. Kicsit hagyjuk hűlni, melegen, langyosan tálalhatjuk is.