Opciók nyomtatása

Fűszeres almatorta

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 min Főzési/sütési idő: 65 min Teljes idő: 1 óra 20 perc
Leírás

Mennyi idősen: cukor miatt csak 2 éves kor után javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: kínai ötfűszer-keverék (Csokis-narancsos keksznél megtalálod a fűszerkeveréket)

Hozzávalók (17 cm-es forma):
  • 65 g szobahőmérsékletű vaj
  • 40 g cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 75 g zabpehelyliszt
  • 75 g sima liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 130 g tejföl
  • Az almás réteghez:
  • 2 db alma
  • 20 g barnacukor
  • 1.5 tk kínai ötfűszer-keverék (vagy mézeskalácsfűszer/őrölt fahéj)
Elkészítés
  1. A sütőt légkeveréssel 160 fokra előmelegítjük (alul-felül sütéssel 180 fok).

  2. A vajat a cukorral habverővel 3-4 perc alatt kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát és azzal is egyneműre keverjük. Kisebb adagokban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, tejfölt és mehet bele a só is. A tésztát addig keverjük, amíg egyneművé válik. Egy sűrű masszát fogunk kapni. Kanalazzuk kivajazott, lisztezett tortaformába és rakjuk félre.

  3. Az almákat szeletekre vágjuk (nem szükséges meghámozni, de lehet úgy is) és egy tálban összekeverjük a cukorral, fűszerkeverékkel és a tésztára kanalazzuk. Süssük kb. 60-70 percig, amíg a tészta széle ropogósra sül és az alma karamellizálódik. Tűpróbával ellenőrizhetjük - de figyeljünk rá, hogy ne az almáknál szurkáljuk, mert az alma nedvességtartalma félrevezethet. Kicsit hagyjuk hűlni, melegen, langyosan tálalhatjuk is.