Garam masalás babkrém mozzarellával
Leírás
Mennyi idősen: a bab a puffasztó hatása miatt érdemes megvárni a 11-12 hónapos kort.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: garam masala (Spájz rovatban)
- Ínyenc baba recept, amihez még használhatod: csicseriborsós sütőtök curry, indiai lencsefőzelék (dal makhani)
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
Elkészítés
-
A babot megfőzzük vagy ha konzervet használunk, akkor lecsöpögtetjük és átmossuk.
-
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és beledobjuk a fokhagymát, ráhintjük a garam masalát, hagyjuk hogy együtt piruljanak/illatozzanak kicsit és mehet rá a friss paradicsom. Hagyjuk kicsit rotyogni, hogy a paradicsom szétessen. Ha télen paradicsomszószt használunk, akkor elég egyet-kettőt keverni rajta, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Összekeverjük a babbal és botmixerrel pürésítjük.
-
Kínáljunk mellé friss kovászos kenyeret, mozzarellát és friss bazsalikomot.
Megjegyzések
Tipp:
- Télen friss paradicsom helyett készítsük paradicsomszósszal vagy darabolt paradicsomkonzervvel, ízletesebb, mint a „téli” paradicsom
- Ha nincs otthon garam masala fűszerkeverékünk használjunk őrölt római köményt, koriandert és adjunk hozzá egy lehetnyi fahéjat és borsot is. A végeredmény nem lesz ugyanaz, de így is ízletes.