Garam masalás babkrém mozzarellával

Közép-amerikai kalandozásainknak mindig mélypontja volt az ott népszerű babos rizs. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy van ebben az ételben még mellette öt ízletes összetevő: ez a teljes lista. Talán ennek is köszönhető, hogy egy újabb mostoha alapanyagot kellett megszerettetnünk magunkkal. A kék zónákban (ahol az emberek nagyon sokáig élnek) a bab az egyik fő konyhai alapanyag, emiatt úgy gondoltuk az egészségünk miatt is megér egy próbát – gáz vagy nem gáz. Így próbáltuk tehát az ízeit kissé megszelídíteni – paradicsommal és garam masalával eltérítve a rossz emlékű babos rizstől. Kenjük kenyérre és éppúgy lehet egy gyors vacsora, vagy egészséges szendvics a gyerkőcöknek az iskolai uzsonnás dobozba.
pinit Galéria megtekintése 1 kép
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Teljes idő 15 perc

Leírás

Mennyi idősen: a bab a puffasztó hatása miatt érdemes megvárni a 11-12 hónapos kort.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: garam masala (Spájz rovatban)

Hozzávalók (4-5 adaghoz):

Elkészítés

  1. A babot megfőzzük vagy ha konzervet használunk, akkor lecsöpögtetjük és átmossuk.

  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és beledobjuk a fokhagymát, ráhintjük a garam masalát, hagyjuk hogy együtt piruljanak/illatozzanak kicsit és mehet rá a friss paradicsom. Hagyjuk kicsit rotyogni, hogy a paradicsom szétessen. Ha télen paradicsomszószt használunk, akkor elég egyet-kettőt keverni rajta, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Összekeverjük a babbal és botmixerrel pürésítjük.

  3. Kínáljunk mellé friss kovászos kenyeret, mozzarellát és friss bazsalikomot.

Megjegyzések

Tipp:

  • Télen friss paradicsom helyett készítsük paradicsomszósszal vagy darabolt paradicsomkonzervvel, ízletesebb, mint a „téli” paradicsom           
  • Ha nincs otthon garam masala fűszerkeverékünk használjunk őrölt római köményt, koriandert és adjunk hozzá egy lehetnyi fahéjat és borsot is. A végeredmény nem lesz ugyanaz, de így is ízletes.
https://www.instagram.com/inyencbaba/