Garnélarák mézes-gyömbéres sárgabarackkal
Leírás
Mennyi idősen: a méz és a garnélarák miatt is csak 1 éves kor után. Rákot mi 1 éves kora óta adunk a babának (magyar ajánlás későbbre teszi, külföldi még korábbra). Ha először kóstoltatsz vele rákot mindenképp csak 1-2 falatot adj, hogy nem vált-e ki allergiás reakciót.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: garnélarák (lehetőleg 4-5cm darabok legyenek), ha frisset nem kapunk a fagyasztott is megteszi
Hozzávalók (2+1 gyerek részére)
Elkészítés
-
Kiolvasztjuk a rákot hideg vízben (ha fagyasztottat vettünk), majd a csapból jövő forró vízben áztatjuk 3 percig. Utána leszűrjük és papírtörlővel majdnem szárazra töröljük.
-
Az olívaolajat felforrósítjuk (kb. 180 fokra) majd beletesszük a rákokat, borsozzuk és sózzuk (ha babának is készül a sót csak a végén adjuk hozzá a felnőtt adaghoz) mindkét oldalát kb. 1-1 percig pirítjuk, amíg színük rózsaszínre vált.
-
A megpirult rákokhoz hozzáadjuk a mézet és a reszelt gyömbért. Kb. 2 percig karamellizáljuk magas hőfokon és utána hozzáadjuk a citromlevet és a barackokat is. További kb. 2 percig pároljuk.
-
Frissen, melegen tálaljuk. A felnőtt adagot kevés őrölt chilivel pikánsabbá tehetjük.