Görögdinnyés görög saláta

Próbáltad már a görögdinnye+feta sajt kombinációt? Fura kettősnek hangzik, de a finoman sós sajt még jobban kiemeli a dinnye édes ízét, igazi üdítő nyári csemege. Ha ehhez a szuper kettőshöz adunk még egy kis paradicsomot, olajbogyót, hagymát, már egy teljes értékű salátát kapunk. Ami tulajdonképpen egy "hamis" görög saláta, hisz csak az uborkát cseréltük dinnyére. Ilyenkor csak azt sajnálom, hogy nincs dinnye egész nyáron. 🙂
pinit View Gallery 1 photo
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Teljes idő 15 perc

Leírás

Mennyi idősen: az igazi feta sajt juhtejből vagy juh- és kecsketej kombinációjából készül (ebből adódóan íze elég markáns és sós), melynek fogyasztása csak 1 éves kor után javasolt csak. Ha feta sajt helyett krémfehér sajtot választasz, akkor korábban is adható a babának.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 felnőtt + 1 gyerek):

Elkészítés

  1. A dinnyét kimagozzuk és a paradicsommal együtt felkockázzuk, hozzáadjuk a félbevágott olajbogyókat és az aprított lilahagymát. Megöntözzük az olajjal és a citromlével, rámorzsoljuk a fűszereket és jól összeforgatjuk. A fetát csak tálaláskor morzsoljuk a tetejére és adhatunk hozzá pár friss mentalevelet is.

https://www.instagram.com/inyencbaba/