Grillezett kecske camambert sárgabarackos chutneyval

Egy újabb piacozás ihlette párosítás. A sárgabarack nekem maga a nyár íze, ami ilyenkor minden gyümölcsbeszerző körúton a kosárban landol, amíg van. Magában, salátának, főételnek bárminek el tudom képzelni. A chutney ötlete már régen megszületett a fejemben és hogy kell hozzá valamilyen grillezhető kecskesajt, mert lágy változattal nagyon finom. A camamberttel is zseniális, ízletes párosítás lett. Könnyű nyári ebéd, vacsora, ami néhány perc alatt elkészül, telve a sárgabarack igazi nyár ízével.
pinit View Gallery 1 photo

Grillezett kecske camambert sárgabarackos chutneyval

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 13 min Főzési/sütési idő 15 min Teljes idő 28 perc

Leírás

A chutneyból nagyobb mennyiség lesz. A maradék légmentesen záródó üvegben, hűtőben tárolva néhány hétig elvan. Használhatjuk szendvicshez, melegszendvicshez lágy kecskesajttal, de grillezett/serpenyőben sütött garnélához is remekül passzol.

Mennyi idősen: kecskesajtot csak 1 éves kor után. Más sajttal készítve korábban is kínálhatjuk a babáknak. A saláta öntetébe se keverjük bele a mézet 1 éves kor alatt.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók:

Hozzávalók a salátához és sajthoz (2 felnőtt + 1 gyerek)

Sárgabarack chutney (kb 3-4 dl-hez):

Elkészítés

  1. Először a chutney-t készítjük el. A barackot nagyobb kimagozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasban felöntjük az almalével és összerottyantjuk, mehet bele a cukor, citromlé, ecet és a fűszerek. Ha kisebb gyereknek is készül, akkor a felnőtt adagot csak utólag ízesítsük a chilivel. Alacsony lángon addig hagyjuk pötyögni, amíg a barack kicsit szétesik és a szósz besűrűsödik.

  2. Összeállítjuk a salátát. A zöld salátát daraboljuk, a koktélparikat félbe/negyedbe vágjuk. Ha nem olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, akkor azt néhány percre áztassuk be, hogy kicsit puhuljon és csak utána szeleteljük. Elkeverjük az öntet hozzávalóit és félretesszük.

  3. A sajt sütéséhez egy serpenyőt néhány csepp olívaolajjal kikenve (ecsettel a legegyszerűbb) alaposan felhevítünk. Ha már kellően forró (180-200 fok körül), akkor mehet bele a sajt. Fontos, hogy a serpenyő forró legyen, mert a sajtot nem olvasztani akarjuk, hanem egy enyhén roppanós kérget sütni rá. Ha pedig épp a kertben grillezünk, akkor pedig a sajtot csak feldobjuk a grillre, egy kis extra grill íz kifejezetten jól fog neki állni.

  4. Amint elkészült a sajt a salátát összeforgatjuk az öntettel, megszórjuk a mandulaforgáccsal és már tálalhatunk is.

Megjegyzések

Tipp:

  • kecske camambert helyett más sajttal is készíthetjük
  • ha nem szereted a curryt, akkor hagyd kis és adj hozzá egy kevés frissen reszelt gyömbért