Grillezett kecske camembert sárgabarackos chutneyval
Leírás
A chutneyból nagyobb mennyiség lesz. A maradék légmentesen záródó üvegben, hűtőben tárolva néhány hétig elvan. Használhatjuk szendvicshez, melegszendvicshez lágy kecskesajttal, de grillezett/serpenyőben sütött garnélához is remekül passzol.
Mennyi idősen: kecskesajtot csak 1 éves kor után. Más sajttal készítve korábban is kínálhatjuk a babáknak. A saláta öntetébe se keverjük bele a mézet 1 éves kor alatt.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók:
Hozzávalók a salátához és sajthoz (2 felnőtt + 1 gyerek)
Sárgabarack chutney (kb 3-4 dl-hez):
Elkészítés
-
Először a chutney-t készítjük el. A barackot nagyobb kimagozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasban felöntjük az almalével és összerottyantjuk, mehet bele a cukor, citromlé, ecet és a fűszerek. Ha kisebb gyereknek is készül, akkor a felnőtt adagot csak utólag ízesítsük a chilivel. Alacsony lángon addig hagyjuk pötyögni, amíg a barack kicsit szétesik és a szósz besűrűsödik.
-
Összeállítjuk a salátát. A zöld salátát daraboljuk, a koktélparikat félbe/negyedbe vágjuk. Ha nem olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, akkor azt néhány percre áztassuk be, hogy kicsit puhuljon és csak utána szeleteljük. Elkeverjük az öntet hozzávalóit és félretesszük.
-
A sajt sütéséhez egy serpenyőt néhány csepp olívaolajjal kikenve (ecsettel a legegyszerűbb) alaposan felhevítünk. Ha már kellően forró (180-200 fok körül), akkor mehet bele a sajt. Fontos, hogy a serpenyő forró legyen, mert a sajtot nem olvasztani akarjuk, hanem egy enyhén roppanós kérget sütni rá. Ha pedig épp a kertben grillezünk, akkor pedig a sajtot csak feldobjuk a grillre, egy kis extra grill íz kifejezetten jól fog neki állni.
-
Amint elkészült a sajt a salátát összeforgatjuk az öntettel, megszórjuk a mandulaforgáccsal és már tálalhatunk is.
Megjegyzések
Tipp:
- kecske camambert helyett más sajttal is készíthetjük
- ha nem szereted a curryt, akkor hagyd kis és adj hozzá egy kevés frissen reszelt gyömbért