Kakaós-mandulás keksz

Teljes idő: 35 perc
Csokis keksz nélkül lehet élni, de nem érdemes. 😊 Főleg, ha ez a csokis keksz egy egészségesebb változat. Az édes ízről a datolya és az őrölt mandula gondoskodik. A téli varázslatot pedig egy jó adag fahéj biztosítja a kakaó mellé. Cukormentes finomság, ami akkor lesz a legfinomabb, ha kicsi gyerek mancsok gyúrják és szaggatják a tésztát. Vonjuk be őket is a keksz készítésbe. A közös konyhai mókázás, sütemény illattal garantáltan felejthetetlen élmény lesz az adventi készülődésben. 😊
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Kakaós-mandulás keksz

Elkészítési idő 20 perc Főzési/sütési idő 15 perc Teljes idő 35 perc

Leírás

Gluténmentes zabpehelyliszttel készítve a keksz gluténmentes lesz.

Mennyi idősen: kakaópor, tojásfehérje miatt 1 éves kor után javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A friss datolyát aprítóban pürésítjük. Ha túl száraznak érezzük, akkor adjunk hozzá 1-2 ek vizet.

  2. Alaposan elkeverjük a száraz hozzávalókat majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a datolyapürét. Az egészet addig gyúrjuk, amíg szép homogén masszává áll össze. Próbáljuk ezt minél gyorsabban tenni, mert a kézmelegtől a datolyapüré még jobban ellágyul. Ha már nem ragacsos a massza, akkor helyezzük egy folpackba vagy szilikon sütőlapra, és hajtsuk rá enyhén és nyomjuk meg úgy, hogy egy kb. 3 cm vastag tésztát kapjunk. Rakjuk a hűtőbe legalább egy órára. Minél jobban lehűl a tészta annál lassabban fog ellágyulni szaggatás közben. Megéri várni.

  3. Ha letelt a pihentetési idő helyezzük egy szilikon sütőlapra, rakjuk a tetejére a csomagolásnak használt fóliát (vagy egy másik sütőlapot) és a kettő között nyújtsuk kb. 2-3 mm vastagra. Vegyük elő a kedvenc sütiszaggatóinkat és indulhat a móka. A datolya miatt a tészta puha és krémes, de hidegen szépen lehet szaggatni. Szaggatunk, összegyúrunk, megint szaggatunk, amíg a tészta el nem fogy. A kész formákat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk és kb. 13-15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még enyhén puhák lesznek, de emiatt ne aggódjunk: hagyjuk kihűlni, mire teljesen meghűlik ropogós lesz. Légmentesen záródó dobozban néhány napig eláll.

Megosztás

https://www.instagram.com/inyencbaba/