Kecskesajtos rakott krumpli aszalt paradicsommal
Leírás
Mennyi idősen: 1 éves kortól javaslom, mert többféle és sok sajt és tejszín is van benne.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
Elkészítés
-
A krumplikat hámozzuk és szeletelőn vagy késsel vékony 1 mm-es szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lilahagymát félbe vágjuk és felkarikázzuk. Felaprítjuk az aszalt paradicsomot (Ha szárított változatot használunk, akkor előzőleg néhány percre áztassuk be.). A sajtkrémet elkeverjük egy nagyon kevés tejszínnel, kicsit lazítunk rajta. Lereszeljük a sajtokat.
-
Kivajazott sütőtálba rétegezzük a hozzávalókat. (17*26 cm-esbe rakom) Egy réteg krumplira szórva aszalt paradicsom, hagyma, kecskesajt, kevés só (ha babának is készítjük hagyjuk ki) és frissen őrölt bors. Még egy réteg krumpli, majd a többi hozzávaló, végül egy újabb réteg krumplival zárjuk le. Az egészet alaposan meglocsoljuk a tejszínnel és megszórjuk a reszelt sajtokkal.
-
45-50 perc alatt készre sütjük, vagy amíg a krumpli megpuhul és a sajt szépen megpirul a tetején.
Megjegyzések
Tipp:
- Aszalt paradicsomból inkább válaszd a sima szárított, nem olajban eltett verziót. Sok helyen már kimérve is lehet kapni. Az olajosat általában napraforgóolajban és már fűszerezve rakják el, a natúr változatnak szerintem sokkal finomabb íze van. Felhasználás előtt áztasd be rövid időre, így a sós ízéből is veszít kicsit, illetve megpuhul.