Kecskesajtos rakott krumpli aszalt paradicsommal

Ha a klasszikus tojásos, kolbászos rakott krumpliról van szó, akkor nekem az anyukámé a legfinomabb. Az az otthon íze. Én a családnak viszont egy teljesen új verziót készítek: évek óta nagy kedvencünk ez a magyaros étel egy kevés olaszos alapanyaggal és kecskesajttal újrahangolva.
pinit View Gallery 1 photo

Kecskesajtos rakott krumpli aszalt paradicsommal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Főzési/sütési idő 45 mins Teljes idő 1 óra

Leírás

Mennyi idősen: 1 éves kortól javaslom, mert többféle és sok sajt és tejszín is van benne.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4-5 adaghoz):

Elkészítés

  1. A krumplikat hámozzuk és szeletelőn vagy késsel vékony 1 mm-es szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lilahagymát félbe vágjuk és felkarikázzuk. Felaprítjuk az aszalt paradicsomot (Ha szárított változatot használunk, akkor előzőleg néhány percre áztassuk be.). A sajtkrémet elkeverjük egy nagyon kevés tejszínnel, kicsit lazítunk rajta. Lereszeljük a sajtokat.

  2. Kivajazott sütőtálba rétegezzük a hozzávalókat. (17*26 cm-esbe rakom) Egy réteg krumplira szórva aszalt paradicsom, hagyma, kecskesajt, kevés só (ha babának is készítjük hagyjuk ki) és frissen őrölt bors. Még egy réteg krumpli, majd a többi hozzávaló, végül egy újabb réteg krumplival zárjuk le. Az egészet alaposan meglocsoljuk a tejszínnel és megszórjuk a reszelt sajtokkal.

  3. 45-50 perc alatt készre sütjük, vagy amíg a krumpli megpuhul és a sajt szépen megpirul a tetején.

Megjegyzések

Tipp:

  • Aszalt paradicsomból inkább válaszd a sima szárított, nem olajban eltett verziót. Sok helyen már kimérve is lehet kapni. Az olajosat általában napraforgóolajban és már fűszerezve rakják el, a natúr változatnak szerintem sokkal finomabb íze van. Felhasználás előtt áztasd be rövid időre, így a sós ízéből is veszít kicsit, illetve megpuhul.
https://www.instagram.com/inyencbaba/