Kecskesajttal sült padlizsán nektarin salsaval
Leírás
Mennyi idősen: kecskesajt miatt csak egy éves kortól kínáljuk ebben a formában a padlizsánt. Magában a fahéjjal és olajjal együtt, akár kisebb kockákra vágva sütve 9-10 hónapos kortól. Ekkor jó puha barackkal (nem a salsa!) és bulgurral együtt kínálhatjuk.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók a padlizsánhoz (4 adaghoz):
Hozzávalók a nektarin salsahoz:
Hozzávalók a bulgurhoz:
Elkészítés
-
A padlizsánokat kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Legalább egy fél órát állni hagyjuk, utána leöblítjük és leitatjuk róla a só által kiszívott nedvességet. A besózás segít abban is, hogy megszabaduljunk a padlizsán enyhén kesernyés ízétől. A padlizsánszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és mindkét oldalát megkenjük a fűszerekkel elkevert olívaolajjal. Mehet a sütőbe 200 fokra kb. 10-15 percre, utána átforgatjuk és ráhelyezzük a szeletekre vágott (vagy lereszelt) kecskesajtot. Mehet vissza a sütőbe újabb 10-15 percre, amíg a sajt megolvad és a padlizsán megpuhul.
-
Amíg a padlizsán a sütőben van, addig odarakjuk főni a bulgurt is. Kétszeres vízben, pici sóval addig főzzük, amíg megpuhul. Elkészítjük a salsát. A barackot apróbb kockákra vágjuk, a lilahagymát is kockázzuk. Elkeverjük a lime lével és frissen aprított petrezselyemmel. Pici sóval ízesítjük és kevés chilivel még pikánsabbá tehetjük.
-
Ha elkészült a bulgurt, hagyjuk langyosra hűlni, akkor hozzákeverjük a frissen aprított petrezselymet, mentát, olívaolajat és citromlevet.
-
Ha elkészült a padlizsán, akkor a tetejére halmozzuk a barackos salsát és a bulgurral tálaljuk.