Kecskesajttal sült padlizsán nektarin salsaval

„Próbáljuk már ki azt a padlizsánt, amit a rádióban hallottunk!” A fahéj és kardamom nagyon jól hangzott hozzá, bár két gyerek mellett csak részleteket sikerült elcsípni belőle egy autóút közben a rádióból. Süssünk rá egy adag kecskesajtot (azzal nem hibázhatunk) és egy kis üde, friss íznek pedig nektarin is mehet mellé, az még úgyis van a piacon. Fahéjas ízével talán már kicsit az őszre hangol, de a barack még visszahúz a nyárba. Köretnek egy nagyon gyors megoldást, a bulgurt választottam, ami semleges ízével jól elbújik a fő attrakció mellett.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Kecskesajttal sült padlizsán nektarin salsaval

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Főzési/sütési idő 25 perc Teljes idő 40 perc

Leírás

Mennyi idősen: kecskesajt miatt csak egy éves kortól kínáljuk ebben a formában a padlizsánt. Magában a fahéjjal és olajjal együtt, akár kisebb kockákra vágva sütve 9-10 hónapos kortól. Ekkor jó puha barackkal (nem a salsa!) és bulgurral együtt kínálhatjuk.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók a padlizsánhoz (4 adaghoz):

Hozzávalók a nektarin salsahoz:

Hozzávalók a bulgurhoz:

Elkészítés

  1. A padlizsánokat kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Legalább egy fél órát állni hagyjuk, utána leöblítjük és leitatjuk róla a só által kiszívott nedvességet. A besózás segít abban is, hogy megszabaduljunk a padlizsán enyhén kesernyés ízétől. A padlizsánszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és mindkét oldalát megkenjük a fűszerekkel elkevert olívaolajjal. Mehet a sütőbe 200 fokra kb. 10-15 percre, utána átforgatjuk és ráhelyezzük a szeletekre vágott (vagy lereszelt) kecskesajtot. Mehet vissza a sütőbe újabb 10-15 percre, amíg a sajt megolvad és a padlizsán megpuhul.

  1. Amíg a padlizsán a sütőben van, addig odarakjuk főni a bulgurt is. Kétszeres vízben, pici sóval addig főzzük, amíg megpuhul. Elkészítjük a salsát. A barackot apróbb kockákra vágjuk, a lilahagymát is kockázzuk. Elkeverjük a lime lével és frissen aprított petrezselyemmel. Pici sóval ízesítjük és kevés chilivel még pikánsabbá tehetjük.

  1. Ha elkészült a bulgurt, hagyjuk langyosra hűlni, akkor hozzákeverjük a frissen aprított petrezselymet, mentát, olívaolajat és citromlevet.

  1. Ha elkészült a padlizsán, akkor a tetejére halmozzuk a barackos salsát és a bulgurral tálaljuk.

https://www.instagram.com/inyencbaba/