Kecskesajttal sült padlizsán szárzelleres-paradicsomos salátával
Leírás
Mennyi idősen: ha kecskesajtot használunk a padlizsánhoz, akkor csak 1 éves után adjuk a babáknak. A baba adagon a kecskesajtot tehénsajtra cserélve hamarabb is kínálhatjuk. Pürés és BLW irányvonalat követve is érdemes a babák adagjáról eltávolítani a padlizsánról a keményebb, rágósabb héját.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók a padlizsánhoz (2 fő + 1 gyerek részére):
Hozzávalók a salátához (2 fő + 1 gyerek):
Elkészítés
-
A padlizsánokat kb 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Legalább egy fél órát állni hagyjuk, utána leöblítjük és leitatjuk róla a fölös nedvességet. A besózás segít, hogy megszabaduljunk a padlizsán enyhén kesernyés ízétől. A padlizsánszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és mindkét oldalát megkenjük a fűszerekkel elkevert olívaolajjal. Mehet a sütőbe 200 fokra kb. 10-15 percre, utána átforgatjuk és ráhelyezzük a szeletekre vágott (vagy lereszelt) kecskesajtot. Mehet vissza a sütőbe újabb 10-15 percre, amíg a sajt megolvad és a padlizsán megpuhul.
-
Amíg a padlizsán a sütőben bőven van időnk a saláta összeállítására. A zöldet és a paradicsomokat felaprítjuk. Ha nem olajos aszalt paradicsomot használunk, akkor azt érdemes néhány percre vízbe beáztatni, hogy puhuljon. Vékony szeletekre vágjuk a szárzellert, beleszórjuk a kapribogyót. Elkeverjük az öntet hozzávalóit és félretesszük.
-
Ha kész a padlizsán akkor a salátát nyakon öntjük az öntettel és jó alaposan összeforgatjuk. Más teendő már nincs is, csak tálalnunk kell.