Opciók nyomtatása

Laoszi kókuszos palacsinta (Utazásunk ízei, Laosz)

Recept kategória ,
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 5 min Főzési/sütési idő: 20 min Teljes idő: 25 perc
Leírás

Mennyi idősen: rizs és kókusztej bevezetését követően

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: rizsliszt (szupermarketekben kapható), kókusztej (Aldi/Lidl konzerv verzió tökéletes, csak ne a “light”-ot vegyük véletlenül!)

 

Hozzávalók
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg cukor (baba verzió cukor nélkül)
  • 3,5 dl kókusztej
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 tk só
  • olaj a sütéshez
Instructions
  1. Egy tálban csomómentesre keverjük az összes hozzávalót - az olajat kivéve

  2. Sütés A verzió

    Süthetjük szendvicssütőben (a “háromszög”-betéttel, én ezt választottam, mert így vastagabb lett a tészta és így jobban hasonlított az eredeti laoszi félgömböcskékhez: kívül kicsit roppan, belül krémesen lágy). Olajozzuk ki a szendvicssütő mélyedéseit és abban süssük meg a palacsintákat. Akkor jó, ha az alja már szépen megpirul, de a felső rész még picit puha (hamarabb nem is válik ki a sütőből), ez kb. 5-7 percet vesz igénybe. Ha megsült fordítsunk kettőt egymás tetejére. Kb. 6 db lesz ebből a mennyiségből.

  3. Sütés B verzió

    Ha palacsintasütőben sütjük, akkor érdemes vastagra sütni, mint ahogy az amerikai palacsintát szokás, hogy a külseje megpiruljun, de a belseje még lágy maradjon.

  4. Sütés C verzió

    Ha netán lenne otthon “poffertjes” palacsintasütő, akkor a megsült félgömböket fordítsuk egymásra, úgy lesz belőle az igazi lao édesség.

  5. Frissen langyosan fogyasszuk

Megjegyzések

ℹTipp: a cukor el is hagyható, anélkül is kellemes édeskés íze van a kókusztej miatt és úgy még kisebb babáknak is adható