Köles puding sült szilvával és szőlővel

Szuper alternatíva, ha szeretjük a tejberizst, de nem akarunk hosszasan a tűzhely mellett állni és kavargatni a rizst. A köles sokkal gyorsabb és legalább olyan finom, mint ismertebb társa. Kókusztejjel készítve már egy természetes édességet kap, így csak kevés mézre van szükség. Frissen sült gyümölcsökkel remek választás. Mi nem tudtuk eldönteni, hogy szőlővel vagy szilvával a finomabb, így mindkettőt megtartottam. Épp nincs időd a gyümölcsragura? Dobj bele aszalt meggyet és lekvárt is kanalazhatsz a tetejére. Igazán villámgyors változat, életet menthet, ha a gyerkőcök azonnal valami finom és kényeztető uzsonnát szeretnének. Nemcsak tej-, cukor-, hanem gluténmentes is.
pinit Galéria megtekintése 1 kép
Elkészítési idő 10 perc Főzési/sütési idő 20 perc Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: méz miatt csak egy éves kor után. Kisebbeknek a kölest kókusztejjel méz nélkül és kevés

vanília őrleménnyel is készíthetjük a babáknak úgy is nagyon finom és a gyümölcsöt is süssük méz hozzáadása nélkül.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: kókusztej (Spájz rovat)

Hozzávalók (4 adaghoz):

Hozzávalók a gyümölcsraguhoz:

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A szilvát kimagozzuk, negyedeljük és elkeverjük a mézzel, citromlével fahéjjal. Ha szőlőt használunk, akkor félbe vágjuk, ha magos verzió, akkor kimagozzuk és mehet rá a méz és citromlé. Kb. 20-25 percig sütjük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és a levük karamellizálódik a mézzel.

  2. A kölest alaposan átmossuk, a vízzel, kókusztejjel, vaníliás cukorral és csipet sóval felrakjuk főni. Forrás után alacsony hőfokon, néha megkeverve addig főzzük, amíg a köles megpuhul. Ez kb. 10-15 perc, amíg pudingos állaga lesz. Ha nem érezzük elég krémesnek, akkor adhatunk hozzá még kevés kókusztejet. Ha kész belekeverjük a mézet.

  3. A kész pudingot kis tálkákba adagoljuk és rákanalazzuk a gyümölcsragut. Fogyasszunk langyosan, úgy a legfinomabb.

Megjegyzések

Tipp:

  • A gyümölcsragu helyett keverhetünk a pudingba 1 marék aszalt meggyet, amikor elkészült és lekvárral is rétegezhetjük.
https://www.instagram.com/inyencbaba/