Köles puding sült szilvával és szőlővel
Leírás
Mennyi idősen: méz miatt csak egy éves kor után. Kisebbeknek a kölest kókusztejjel méz nélkül és kevés
vanília őrleménnyel is készíthetjük a babáknak úgy is nagyon finom és a gyümölcsöt is süssük méz hozzáadása nélkül.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: kókusztej (Spájz rovat)
Hozzávalók (4 adaghoz):
Hozzávalók a gyümölcsraguhoz:
Elkészítés
-
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A szilvát kimagozzuk, negyedeljük és elkeverjük a mézzel, citromlével fahéjjal. Ha szőlőt használunk, akkor félbe vágjuk, ha magos verzió, akkor kimagozzuk és mehet rá a méz és citromlé. Kb. 20-25 percig sütjük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és a levük karamellizálódik a mézzel.
-
A kölest alaposan átmossuk, a vízzel, kókusztejjel, vaníliás cukorral és csipet sóval felrakjuk főni. Forrás után alacsony hőfokon, néha megkeverve addig főzzük, amíg a köles megpuhul. Ez kb. 10-15 perc, amíg pudingos állaga lesz. Ha nem érezzük elég krémesnek, akkor adhatunk hozzá még kevés kókusztejet. Ha kész belekeverjük a mézet.
-
A kész pudingot kis tálkákba adagoljuk és rákanalazzuk a gyümölcsragut. Fogyasszunk langyosan, úgy a legfinomabb.
Megjegyzések
Tipp:
- A gyümölcsragu helyett keverhetünk a pudingba 1 marék aszalt meggyet, amikor elkészült és lekvárral is rétegezhetjük.