Körtés-céklás muffin mandulával

Teljes idő: 45 perc Nehézség: Kezdő
Igazi őszi-téli ízek, sok-sok csokoládéval és mandulával megbolondítva. Szerintem egy igazán különleges muffin, hiszen nemcsak a gazdag csokoládéíz és az édeskés mandula gondoskodik arról, hogy minden falat egy valódi élvezet legyen, de a cékla is hozzáad egy izgalmas mélységet és puhaságot. A földes-édes cékla tökéletesen kiegészíti az étcsokoládé intenzitását, a mandula pedig teljessé teszi az élményt. Egyedi ízkombináció, amit mindenképpen érdemes kipróbálnod, az őszi-téli szezonban, ha valami különleges ízvilágra vágysz és szívesen kísérleteznél valami izgalmasabb, de egyszerű édességgel.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Körtés-céklás muffin mandulával

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Főzési/sütési idő 30 perc Teljes idő 45 perc

Leírás

Mennyi idősen: a cékla bevezetése az esetleges magas nitráttartalma miatt csak 11-12 hónapos kor körül ajánlott, így ez előtt semmiképp ne kínáljuk a sütit babáknak. A mézet datolyára is cserélhetjük, így egy kicsivel kevésbé lesz édes a végeredmény. A méz csak 1 éves kor után adható, így ezt a sütit én csak 1 éves kor után javaslom, ekkor is a darabolt csoki elhagyásával (azt csak 2 éves kor után adjuk hozzá).

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (12 darabhoz):

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A céklákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A körtéket, ha nagyon puha, akkor villával összenyomjuk, ha keményebb, akkor aprítóban pürésítjük. Egy keverőtálban az egész tojásokat habverővel fehéredésig verjük majd elkeverjük a többi nedves hozzávalóval, a mézzel, céklával, körtepürével és olajjal.

  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat a liszteket, mandulát, sót, sütőport és szódabikarbónát és fokozatosan a céklás-körtés keverékhez adagoljuk. Végül egy jó adag darabolt étcsokit is belekeverünk. Utóbbit hagyjuk ki, ha kisebb – 2 év alatti – gyerekeknek és készítjük.

  3. A tésztát a muffinforma mélyedéseibe adagoljuk úgy jó ¾-ig és kb. 25-30 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Hagyjuk langyosra hűlni, mert bizony mint minden muffin szerintem ez is úgy a legfinomabb 😊 Ha mégis maradna belőle, akkor légmentesen záródó dobozban tárolva még 2 nap után is puha, szaftos marad a gyümölcs és cékla miatt.

Megjegyzések

Tipp:

  • Nekem vilmoskörtével az igazi, az nagyon szaftos és édes
https://www.instagram.com/inyencbaba/