Körtés-céklás muffin mandulával
Leírás
Mennyi idősen: a cékla bevezetése az esetleges magas nitráttartalma miatt csak 11-12 hónapos kor körül ajánlott, így ez előtt semmiképp ne kínáljuk a sütit babáknak. A mézet datolyára is cserélhetjük, így egy kicsivel kevésbé lesz édes a végeredmény. A méz csak 1 éves kor után adható, így ezt a sütit én csak 1 éves kor után javaslom, ekkor is a darabolt csoki elhagyásával (azt csak 2 éves kor után adjuk hozzá).
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (12 darabhoz):
Elkészítés
-
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A céklákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A körtéket, ha nagyon puha, akkor villával összenyomjuk, ha keményebb, akkor aprítóban pürésítjük. Egy keverőtálban az egész tojásokat habverővel fehéredésig verjük majd elkeverjük a többi nedves hozzávalóval, a mézzel, céklával, körtepürével és olajjal.
-
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat a liszteket, mandulát, sót, sütőport és szódabikarbónát és fokozatosan a céklás-körtés keverékhez adagoljuk. Végül egy jó adag darabolt étcsokit is belekeverünk. Utóbbit hagyjuk ki, ha kisebb – 2 év alatti – gyerekeknek és készítjük.
-
A tésztát a muffinforma mélyedéseibe adagoljuk úgy jó ¾-ig és kb. 25-30 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Hagyjuk langyosra hűlni, mert bizony mint minden muffin szerintem ez is úgy a legfinomabb 😊 Ha mégis maradna belőle, akkor légmentesen záródó dobozban tárolva még 2 nap után is puha, szaftos marad a gyümölcs és cékla miatt.
Megjegyzések
Tipp:
- Nekem vilmoskörtével az igazi, az nagyon szaftos és édes