Kukoricakrémleves feta sajttal

Strandolások és főttkukorica. Nélkülözhetetlen nyári kellékek, de miért is ne élveznénk a nyári ízeket máskor is. Nyáron készítsük a levest friss, főttkukoricával, máskor pedig kapjuk elő a fagyasztóból a morzsolt változatot vagy pattintsunk ki egy dobozosat és már rotyoghat is a nyári emlékeket előcsalogató kukoricaleves. Az édességét néhány csepp lime lével és morzsolt feta sajttal szelídíthetjük meg. Nekem ettől a kis savas, sós ízjátéktól lett pont tökéletes. Édesen szereted? Hagyd ki ezeket, de a chilit a végén, na azt ne spórold le.
pinit View Gallery 2 photos
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Főzési/sütési idő 20 mins Teljes idő 35 perc

Leírás

Mennyi idősen: kukorica 9-10 hónapos kortól beilleszthető a baba étrendjébe. Ha még várni szeretnénk a citrusok bevezetésével, akkor a baba adagot tegyük félre és csak a többit ízesítsük a lime levével. Tálaláskor feta sajt csak 1 éves kor után kerüljön a baba adagra. A kecske és juhtej – amiből a legtöbb feta készül – bevezetése csak 1 éves kor után javasolt, de intenzíven sós íze miatt a tehéntejes fetát is érdemes lehagyni a levesről.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: kókusztej (Spájz rovatban részletesen is olvashatsz róla)

 

Hozzávalók (4-5 adaghoz):

Elkészítés

  1. Egy lábasban felhevítjük az olajat és megpároljuk rajta az aprított hagymákat. Ha nem kínálunk vele babát, akkor a chilit is szórjuk bele és várjuk meg, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kápia paprikát, hagyjuk kicsit megfonnyadni majd mehet hozzá a kockára vágott krumpli és felöntjük az alaplével, kókusztejjel. Beleöntjük a lecsöpögtetett/lemorzsolt kukoricát is. Adjunk hozzá frissen őrölt borsot, a morzsolt kakukkfüvet (ha babának is készül, akkor a sót hagyjuk el). Felforraljuk és addig rotyogtatjuk, amíg a krumpli puha lesz.

  2. Botmixerrel pürésítjük. Ha jó krémesre akarjuk, akkor türelmesnek kell lenni, a kukorica elég makacsul viselkedik ebből a szempontból. A lime levével beállítjuk a leves savasságát (ha édeskrumplit is rakunk bele, akkor mehet több limelé is, hogy ellensúlyozzuk a leves édességét). Tálaláskor morzsoljunk rá feta sajtot és a felnőtt adagot egy adag chilivel is pikánsabbá tehetjük.

https://www.instagram.com/inyencbaba/