Kukoricakrémleves feta sajttal
Leírás
Mennyi idősen: kukorica 9-10 hónapos kortól beilleszthető a baba étrendjébe. Ha még várni szeretnénk a citrusok bevezetésével, akkor a baba adagot tegyük félre és csak a többit ízesítsük a lime levével. Tálaláskor feta sajt csak 1 éves kor után kerüljön a baba adagra. A kecske és juhtej – amiből a legtöbb feta készül – bevezetése csak 1 éves kor után javasolt, de intenzíven sós íze miatt a tehéntejes fetát is érdemes lehagyni a levesről.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: kókusztej (Spájz rovatban részletesen is olvashatsz róla)
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
Elkészítés
-
Egy lábasban felhevítjük az olajat és megpároljuk rajta az aprított hagymákat. Ha nem kínálunk vele babát, akkor a chilit is szórjuk bele és várjuk meg, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kápia paprikát, hagyjuk kicsit megfonnyadni majd mehet hozzá a kockára vágott krumpli és felöntjük az alaplével, kókusztejjel. Beleöntjük a lecsöpögtetett/lemorzsolt kukoricát is. Adjunk hozzá frissen őrölt borsot, a morzsolt kakukkfüvet (ha babának is készül, akkor a sót hagyjuk el). Felforraljuk és addig rotyogtatjuk, amíg a krumpli puha lesz.
-
Botmixerrel pürésítjük. Ha jó krémesre akarjuk, akkor türelmesnek kell lenni, a kukorica elég makacsul viselkedik ebből a szempontból. A lime levével beállítjuk a leves savasságát (ha édeskrumplit is rakunk bele, akkor mehet több limelé is, hogy ellensúlyozzuk a leves édességét). Tálaláskor morzsoljunk rá feta sajtot és a felnőtt adagot egy adag chilivel is pikánsabbá tehetjük.