Leveles tésztában sült alma
Leírás
Mennyi idősen: ha a cukrot elhagyjuk, akkor 1 éves kor alatt is kínálható a babának, az alma mellé kisebb gyerekeknek nem is szükséges más édesítés. Egy kisebb szita segítségével szitáljuk rá a fahéjat/mézeskalácsfűszert és úgy tekerjük a tésztába! Cukorral csak 2 éves kor után!
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (6 db-hoz):
Elkészítés
-
A sütőt 200 fokra légkeveréssel előmelegítjük. Az almák középső, szélesebb részből keresztben 6 db kb. 1 cm vastag szeletet vágunk. Az alma maradék részét felhasználhatjuk máshoz. Az alma közepét, a csumáját egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval (minimum 3,5 cm átmérő) eltávolítjuk. A cukrot egy kisebb tálkában elkeverjük a mézeskalácsfűszerrel.
-
A leveles tésztát kitekerjük és a hosszabb oldala mentén kb. 1,5 cm vastagon felcsíkozzuk. Az almakarikák mindkét oldalán belemártjuk a fűszeres cukorba majd a középső lyukon keresztül szépen elkezdjük körbetekerni a tésztával. Az elkészült almákat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sült.
-
Langyosan a legfinomabb, akkor egy belül krémes, meleg alma és kívül roppanós tészta ellenállhatatlan kettősét kapjuk. Lehetőleg frissen fogyasszuk el (nem lesz nehéz) mert a megpuhult tésztával kevésbé finom. Ugyanakkor másnap 2-3 percre sütőbe dobva ugyanolyan finom.
Megjegyzések
Tipp:
- mézeskalácsfűszert házilag is készíthetünk, a mézeskalácsnál megtalálod az arányokat