Leveles tésztában sült alma

Kinek ismerős a McDonalds-os almás pite? Tudod, az aminek a közepe a frissen folyó lávát meghazudtolóan forró, de mégsem bírod kivárni, hogy fogyaszthatóra hűljön és mindig megégeti a szájpadlásodat. Na pont ennek a sütinek a (fájdalommentes) ízvilágát hozza az alábbi rémesen egyszerű recept. Ha tudsz, mindenképp vajas leveles tésztát szerezz be, mert sokkal finomabb lesz vele. Előnye, hogy se olajsütőre se Ronald McDonald-ra nincs szükséged hozzá.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Leveles tésztában sült alma

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Főzési/sütési idő 20 perc Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: ha a cukrot elhagyjuk, akkor 1 éves kor alatt is kínálható a babának, az alma mellé kisebb gyerekeknek nem is szükséges más édesítés. Egy kisebb szita segítségével szitáljuk rá a fahéjat/mézeskalácsfűszert és úgy tekerjük a tésztába! Cukorral csak 2 éves kor után!

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (6 db-hoz):

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra légkeveréssel előmelegítjük. Az almák középső, szélesebb részből keresztben 6 db kb. 1 cm vastag szeletet vágunk. Az alma maradék részét felhasználhatjuk máshoz. Az alma közepét, a csumáját egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval (minimum 3,5 cm átmérő) eltávolítjuk. A cukrot egy kisebb tálkában elkeverjük a mézeskalácsfűszerrel.

  1. A leveles tésztát kitekerjük és a hosszabb oldala mentén kb. 1,5 cm vastagon felcsíkozzuk. Az almakarikák mindkét oldalán belemártjuk a fűszeres cukorba majd a középső lyukon keresztül szépen elkezdjük körbetekerni a tésztával. Az elkészült almákat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sült.

  2. Langyosan a legfinomabb, akkor egy belül krémes, meleg alma és kívül roppanós tészta ellenállhatatlan kettősét kapjuk. Lehetőleg frissen fogyasszuk el (nem lesz nehéz) mert a megpuhult tésztával kevésbé finom. Ugyanakkor másnap 2-3 percre sütőbe dobva ugyanolyan finom.

Megjegyzések

Tipp:

  • mézeskalácsfűszert házilag is készíthetünk, a mézeskalácsnál megtalálod az arányokat
https://www.instagram.com/inyencbaba/