Mangós-csokitrüffel torta – egy újabb „Ábel tortája”

„Mehetünk haza?” „Nem, én még ennék egy szelet tortát, annyira finom volt!” A szülinapi vendégeink között zajlott le ez a beszélgetés. Ha hasonló bókra vágysz, akkor ne keress tovább, megtaláltad a megfelelő receptet. Lágy csokikrém, finom mangós utóízzel puha piskótába rejtve. Ha még egy kis extrát is csempésznél bele, akkor készíts hozzá mangózselét. Válaszd az egyszerűbb vagy utóbbi turbózott verziót és már csak az elégedett hümmögéseket és mosolyokat kell bezsebelned a torta „pusztítása” közben.
pinit View Gallery 1 photo

Mangós-csokitrüffel torta – egy újabb „Ábel tortája”

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 30 min Főzési/sütési idő 40 min Pihentetési idő 120 min Teljes idő 3 óra 10 perc

Leírás

Mennyi idősen: 2 éves kor után a cukor és csokoládé miatt.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: mangópüré (Spájz rovatban)

Hozzávalók (16 cm-es formához):

A tésztához:

Mangós-csoki ganache-hoz:

Elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztához a vajat és a tejet egy kis lábasba töltjük és alacsony hőfokon addig melegítjük, amíg a vaj elolvad. Hagyjuk langyosra hűlni. Egy tálban elkeverjük a tészta száraz hozzávalóit: a lisztet, sütőport és vanília őrleményt. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, tejet és belekeverjük a lisztes keveréket. A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és kb. 40-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészül-e. Ha már nem ragad a tészta, akkor készen vagyunk. Kivesszük a tortaformából és hagyjuk teljesen kihűlni.

  2. A csoki ganache-hoz a tejszínt egy kis lábasba öntjük és forráspontig melegítjük. Ekkor vegyük vissza a hőt és adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládékat. Ne forraljuk, csak alacsony hőfokon olvasszuk bele a csokit a tejszínbe. Addig kavargatjuk amíg a csoki teljesen elolvad. Keverjük hozzá a mangópürét is. Hűtőbe rakjuk és addig hűtjük, amíg a csokikrém már kezd megszilárdulni, de még pont kenhető (ez minimum 1 órát vesz igénybe). A mangó miatt a csokikrém sokkal lágyabb lesz, lehet több időre van szükség, amíg elég szilárd lesz és nem folyik.

  3. A tésztából 4 lapot vágunk. A csokikrémből egy keveset (kb. 2 evőkanálnyi elég) félrerakunk a díszítéshez, a többit pedig 3 egyenlő részre osztjuk. A tortalapot megkenjük a csokis krémmel, majd mehet a következő tészta, csokikrém, tészta, csokikrém és az utolsó tészta. Rárakjuk az utolsó lapot is megkenjük a félretett csokikrémmel. Az oldalán csak elsimítjuk a lapok közül kifolyt krémet. A tetejét reszelt csokival díszítjük és a ganache krémből formázhatunk golyókat is. Nehéz ellenállni, de egy rövid időre rakjuk hűtőbe, hogy kicsit összeálljon az egész.

https://www.instagram.com/inyencbaba/