Opciók nyomtatása

Maradékmentő burrito

Recept kategória
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 20 20 mins Teljes idő: 20 perc
Leírás

A mexikói húsos taco receptjét már megosztottam veletek, most onnan kölcsönöztem a kukoricasalsa és a babkrém receptjét. Igazi pár perces életmentő kaja maradékokból és némi friss alapanyagból.

Mennyi idősen:

Kukorica salsa: kukorica és paradicsom is 9-10 hónapos kortól bevezethető, ekkor a salsát készítsd a lime lé és a friss hagyma nélkül, korianderzöld vagy petrezselyemzöld mehet bele bátran. 11-12 hónapos kortól a mehet hozzá a lime/citrom leve is. A teljes salsát a nyers hagyma és citrus miatt 1 éves kortól javaslom. A nyers hagyma sokszor a felnőtteknél is okoz emésztési nehézséget, elhagyható a baba adagból, a nélkül is ízletes lesz.

Babkrém: a babkrém 9-10 hónapos kortól adható a babának, ekkortól ajánlott a bab bevezetése az étrendbe és a tejföl is kóstoltatható. A tejföl joghurttal is helyettesíthető.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók a burritohoz:
  • maradék sült husi/pörkölt
  • maradék rizs/vagy friss
  • kukorica salsa
  • babkrém
  • bármilyen reszelt sajt
  • tejföl
  • tortilla lap
  • Kukorica salsa (3-4 tortillához):
  • 1 db csemegekukorica (285g, vagy fagyasztott/morzsolt)
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 db lime leve
  • 2 ek frissen aprított korianderzöld
  • só, frissen őrölt bors
  • őrölt chili (ízlés szerint)
  • Babkrém (3-4 tortillához):
  • 1 db vörösbab konzerv (240 g)
  • 1 ek tejföl/görög joghurt
  • 0.5 kk őrölt fahéj
  • só, frissen őrölt bors
Elkészítés
  1. Lecsöpögtetjük a kukoricát és a babot, ha konzervet használunk.

  2. A kukoricát összekeverjük a kis kockákra vágott paradicsommal (télen friss helyett mehet bele 1-2 evőkanál darabolt paradicsom konzerv), az aprított lilahagymával és korianderrel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pici chilivel pikánsabbá tehető. Ha babának is adunk belőle, akkor utóbbiakat csak a felnőtt adaghoz adjuk hozzá.

  3. A lecsöpögtetett babot aprítógépbe rakjuk a tejföllel és fűszerekkel és krémesre daráljuk.

  4. A maradék húst jó apróra feldaraboljuk és forró serpenyőben vajon átpirítjuk. Ha van maradék rizs, akkor a hús után azt is pirítsuk át kissé.

  5. A tortillákat felhevített palacsintasütőben kb. 2 perc alatt átmelegítjük és rakunk bele a frissen készített salsából, babkrémből és maradékokból. Tovább gazdagíthatjuk fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal vagy amihez éppen kedved van, felnőtteknek pedig egy kis jalapeno szósz is elmaradhatatlan. Készítheted úgy is, hogy mindennel előre megpakolod a tortilla lapot, betekered és kontakt grillben kicsit átsütöd, akkor még a sajt is szépen megolvad, teljesen más íze lesz.