Mascarponés tészta paradicsommal és bazsalikommal
Leírás
Mennyi idősen: mascarpone és szalonna is zsíros hozzávalók 11-12 hónapos kortól javaslom babáknak. Kisebb babáknak (9-10 hónapos) szalonna nélkül és tejszínnel készítve kínálhatjuk.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2 felnőtt + 1 gyerek):
Instructions
-
A tésztát lobogó sós vízben felrakjuk főni, közben összeállítjuk a szószt.
-
A fokhagymát felaprítjuk, a szalonnát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A bazsalikom leveleket leszedjük a szárról. Száraz serpenyőben elkezdjük pirítani a szalonnát, amikor már úgy érezzük, hogy lassan kezdi elérni az ízlésünknek megfelelő pirultságot akkor hozzádobjuk a fokhagymát és a bazsalikom szárait is. Hagyjuk hadd illatozzanak. Mielőtt a hagyma odapirulna mehet hozzá a paradicsom is. Hagyjuk kicsit szétesni a paradicsomot, akkor jöhet a mascarpone. A jó krémes végeredmény érdekében adjunk hozzá néhány evőkanálnyit a tészta főzővizéből. Kicsit hagyjuk összerotyogni. Ízesítsük egy tekerésnyi frissen őrölt borssal és sóval (babáknak ne sózzuk!).
-
A szószból kivadásszuk a bazsalikomszárakat és amint elkészül a tészta összeforgatjuk. Belekeverjük a frissen aprított sok-sok bazsalikomot is. Tálaláskor mehet a tetejére egy jó nagy adag reszelt parmezán is.