Mézes-fahéjas sült alma
Leírás
Mennyi idősen: méz miatt csak 1 éves kor után. A méz agavé- vagy juharsziruppal is helyettesíthető, ha vegán változatot szeretnénk készíteni.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: zöld kardamom (elhagyható)
Hozzávalók (2 felnőtt + 1 gyerek részére)
Elkészítés
-
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
-
A baba adaghoz az almát megpucolom, majd az összeset félbe vágom és eltávolítom a magházat. Kb. 1 cm vastag szeletekre vágom és elkezdem kis szufflé tálkákba (vagy más hőálló tálba) rétegezni. Jól tele lehet pakolni a tálkákat, mert a végére úgyis össze fog esni. A vajat és a mézet összeolvasztom és belekeverem a fahéjat, majd az egészet rálocsolom a rétegzett almára. Sütés közben a vajas-mézes keverék szépen elterül majd az almaszeletek között. 180 fokon 20-25 percig sütöm, amíg az alma kicsit megbarnul és összeesik.
-
Megtisztítom a kardamomot és leőrölöm a magját. Beleszórom a habtejszínbe és felverem azt.
-
A sült almára halmozzuk a tejszínhabot, melegen fogyasszuk.
Megjegyzések
ℹ️ Tipp:
- A kardamom elhagyható a tejszínből, de ha van otthon érdemes használni, ad egy kis pikantériát az egyébként nagyon letisztult ízeknek.
- A felnőttek számára készült tálakat meg lehet locsolni egy-egy teáskanálnyi rummal, brandyvel vagy aszúval is.