Mézes-fahéjas sült alma

Kisgyerekes anyukaként mindenki tudja, hogy az első gyümölcs az alma a hozzátáplálás során. Kézenfekvő volt, hogy elhozzam Nektek a kedvenc almás receptünket. Egyszerre nagyon könnyű, gyors, de ugyanakkor isteni finom és csak 5 hozzávalóra van szükséged.
pinit View Gallery 1 photo

Mézes-fahéjas sült alma

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 5 min Főzési/sütési idő 25 min Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: méz miatt 1 éves kor után, de ha helyettesíted agavé- vagy juharsziruppal (akkor vegán)

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: zöld kardamom (elhagyható)

Hozzávalók (2 felnőtt + 1 gyerek részére)

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

  2. A baba adaghoz az almát megpucolom, majd az összeset félbe vágom és eltávolítom a magházat. Kb. 1 cm vastag szeletekre vágom és elkezdem kis szufflé tálkákba (vagy más hőálló tálba) rétegezni. A rétegek között szórom fahéjjal, kis vaj darabokat pakolok közé és megcsurgatom mézzel. Így pakolom egymásra. A tetejére is mehet még fahéj, vaj és méz. Jól tele lehet pakolni a tálkákat, mert a végére úgyis össze fog esni. 180 fokon 20-25 percig sütöm, amíg az alma kicsit megbarnul és összeesik.

  3. Megtisztítom a kardamomot és leőrölöm a magját. Beleszórom a habtejszínbe és felverem azt.

  4. A sült almára halmozzuk a tejszínhabot, melegen fogyasszuk.

Megjegyzések

ℹ️ Tipp:

  • A kardamom elhagyható a tejszínből, de ha van otthon érdemes használni, ad egy kis pikantériát az egyébként nagyon letisztult ízeknek.
  • A felnőttek számára készült tálakat meg lehet locsolni egy-egy teáskanálnyi rummal, brandyvel vagy aszúval is.
Kategória