Mogyorós-kókuszos csokimousse őszibarackkal (vegán)

Az idei nyaram egyik kedvence az őszibarack, sós pörkölt földimogyoró és kókuszreszelék hármasa. Nem tudom mennyi joghurt csúszott már le így, hogy ezek kerültek rá a zab mellé. Egyszerre édes és sós, az ízek szinte robbannak az ember szájában. Hétvégi „mentsük meg a csicseriborsó konzerv levét és csináljunk csokimousse-t” projekt közben pont eszembe jutott, hogy mi lenne, ha most a mousse-ba kerülne ez a hármas. A mousse már önmagában zseniális, így pedig csak fokoztuk az élvezeteket. 😊 A csicseriborsó leve pont ugyanúgy habosítható mint a tojásfehérje – cserébe gyereknek is nyugodt szívvel adható.
pinit View Gallery 2 photos

Mogyorós-kókuszos csokimousse őszibarackkal (vegán)

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 min Pihentetési idő 60 min Teljes idő 1 óra 15 perc

Leírás

Mogyoróvajból használhatunk sós változatot, csak egy kis extra pikantériát visz a dologba. Házi mogyoróvaj receptet itt találtok a honlapon.

Mennyi idősen: csokoládé gyerekeknek csak 2 éves kor után!

A földimogyoró az egyik legfőbb allergén, csak akkor kínáljuk a kisgyereknek, ha előzőleg nem okozott semmilyen problémát.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: csicseriborsó/fehérbab főzőleve (aquafaba), részletesen itt írtam róla

Hozzávalók (2 adaghoz):

Elkészítés

  1. Az étcsokit feldaraboljuk és mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. (Mikróban csak akkor, ha már kitapasztaltuk mennyi idő kell pontosan, hogy a csoki még véletlenül se égjen meg). Ha megolvadt, félretesszük, hagyjuk majdnem szobahőmérsékletűre (de még olvadtra) hűlni. Addig pont elkészül a hab.

  2. A csicseri/fehérbab leszűrt főzőlevét egy tálba rakjuk és elektromos habverővel kemény habbá verjük. A kemény állag elérése kicsivel több ideig tart, mint tojás esetében, tehát nem kell kétségbeesni, hogy ebből bizony soha nem lesz hab. Ha már félkemény, hozzáadjuk a cukrot/más édesítőt és beleöntünk kb. negyed kávéskanálnyi ecetet (Ez stabilizálja a habot, jobb lesz a tartása. Én borecetet vagy almaecetet szoktam használni, a lágyabb íze miatt.) és addig verjük, amíg kemény hab lesz belőle.

  3. Ha a barack nagyon jó érett, akkor villával összenyomkodjuk, ha keményebb, akkor aprítóban pürésítjük és hozzákeverjük a csokihoz. Belekeverjük a mogyoróvajat és kókuszt, majd az egészet 1-2 evőkanálnyi habbal fellazítjuk. A többi habot néhány gyors mozdulattal belekeverjük – vigyázva, hogy ne “keverjük túl”, mert ez is összeesik akárcsak a tojásfehérje. Kis tálkákba kanalazzuk és fogyasztás előtt 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a maradék kockázott barackkal, kókuszchipssel, mogyoróval díszíthetjük.

https://www.instagram.com/inyencbaba/