Narancsos-csokis gesztenyés pohárkrém

Teljes idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Kezdő
Különleges, de mégis egyszerű pohárkrém, amit előre is elkészíthetünk. Egy igazán látványos desszert a karácsonyi vacsorához vagy a szilveszteri koccintáshoz. Ropogós mandulás kekszalap, a gazdag rumos csokoládé ganache kicsi rumos lecsengéssel, és a könnyed gesztenyekrém rétegei tökéletesen kiegészítik egymást. Édes mandula és gesztenye, citrus íz és meleg, fűszeres rumos csoki. Minden kanál egy-egy kicsi ízutazás.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Narancsos-csokis gesztenyés pohárkrém

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 30 perc Pihentetési idő 120 perc Teljes idő 2 óra 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: csak 2 éves kor után. Ha kisebb gyerekek is fogyasztják, a rumot hagyjuk el vagy helyettesítsük 1-2 teáskanálnyi rumaromával.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 kisebb pohárhoz):

Kekszes alaphoz

Narancsos csokoládé ganache:

Gesztenyekrém:

Elkészítés

  1. A kekszet aprítóban daráljuk vagy kézzel összemorzsoljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. Elosztjuk a poharak aljára, és lazán lenyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

  2. A tejszínt egy lábasba rakjuk a frissen reszelt narancshéjjal és közepes lángon addig melegítjük, amíg a tejszín forró lesz (de nem forr!). Levesszük a tűzről és beletördeljük az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük amíg szép sima, fényes állagú lesz. Hozzákeverjük a rumot is. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a kekszes rétegre kanalazzuk és hűtőbe rakjuk.

  3. A habtejszínbe belekeverjük a vanília magot és habverővel habbá verjük. Ha túl lágynak érezzük a tejszínt adhatunk hozzá 1-2 teáskanálnyi habfixálót. A gesztenyét villával összenyomkodjuk, elkeverjük a mézzel és beleforgatjuk a tejszínbe. A gesztenyehabot a csokis rétegre kanalazzuk.

  4. A tetejét díszíthetjük kekszmorzsával és kevés extra reszelt narancshéjjal. Legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk.

Megosztás

https://www.instagram.com/inyencbaba/