Narancsos-csokis gesztenyés pohárkrém
Leírás
Mennyi idősen: csak 2 éves kor után. Ha kisebb gyerekek is fogyasztják, a rumot hagyjuk el vagy helyettesítsük 1-2 teáskanálnyi rumaromával.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4 kisebb pohárhoz):
Kekszes alaphoz
Narancsos csokoládé ganache:
Gesztenyekrém:
Elkészítés
-
A kekszet aprítóban daráljuk vagy kézzel összemorzsoljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. Elosztjuk a poharak aljára, és lazán lenyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
-
A tejszínt egy lábasba rakjuk a frissen reszelt narancshéjjal és közepes lángon addig melegítjük, amíg a tejszín forró lesz (de nem forr!). Levesszük a tűzről és beletördeljük az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük amíg szép sima, fényes állagú lesz. Hozzákeverjük a rumot is. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a kekszes rétegre kanalazzuk és hűtőbe rakjuk.
-
A habtejszínbe belekeverjük a vanília magot és habverővel habbá verjük. Ha túl lágynak érezzük a tejszínt adhatunk hozzá 1-2 teáskanálnyi habfixálót. A gesztenyét villával összenyomkodjuk, elkeverjük a mézzel és beleforgatjuk a tejszínbe. A gesztenyehabot a csokis rétegre kanalazzuk.
-
A tetejét díszíthetjük kekszmorzsával és kevés extra reszelt narancshéjjal. Legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk.