Nyári „főzelék” fehér spárgával
Leírás
Mennyi idősen: vaj és tejszín miatt 10 hónapos kor után javaslom.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2 adaghoz):
Elkészítés
-
A spárgát meghámozzuk és kb. fél cm vastagan felkarikázzuk, A többi zöldséget is pucoljuk, a répát vékonyan karikázzuk, a karalábét kisebb kockákra vágjuk.
-
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a zöldségeket, néhány percig pároljuk majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk. Felforraljuk és puhára főzzük a zöldségeket, ráöntjük a tejszínt és rottyantunk rajta még egyet. Így egy nem főzelék állagot, hanem főzelék és leves közötti átmentet fogunk kapni. Ha sűrűbben szeretnénk, akkor 1 tk kukoricakeményítőt keverjünk el kevés hideg vízben és azzal sűrítsük be. Ha kész néhány csepp citromlével ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.