Nyári „főzelék” fehér spárgával

Semmi más csak a friss tavaszi zöldségek íze. Az édeskés ízét egy kevés citromlével hangoltam lágyabbra. Ha nem utálnék annyira fehér spárgát pucolni biztos többször kerülne az asztalra gyors ebédnek. Referenciának csak annyi, hogy Regő kétszer akkora adagot evett meg, mint amit kiszedtem neki. Nekem ennél nagyobb bók nem is kell 😊 Próbáljátok ki, megéri.
pinit View Gallery 2 photos
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 20 mins Főzési/sütési idő 15 mins Teljes idő 35 perc

Leírás

Mennyi idősen: vaj és tejszín miatt 10 hónapos kor után javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 adaghoz):

Elkészítés

  1. A spárgát meghámozzuk és kb. fél cm vastagan felkarikázzuk, A többi zöldséget is pucoljuk, a répát vékonyan karikázzuk, a karalábét kisebb kockákra vágjuk.

  2. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a zöldségeket, néhány percig pároljuk majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk. Felforraljuk és puhára főzzük a zöldségeket, ráöntjük a tejszínt és rottyantunk rajta még egyet. Így egy nem főzelék állagot, hanem főzelék és leves közötti átmentet fogunk kapni. Ha sűrűbben szeretnénk, akkor 1 tk kukoricakeményítőt keverjünk el kevés hideg vízben és azzal sűrítsük be. Ha kész néhány csepp citromlével ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.

https://www.instagram.com/inyencbaba/