Nyári saláta tahinis öntettel és feta sajttal

Teljes idő: 20 perc Nehézség: Kezdő
Sok-sok nyár, friss zamatos paradicsom, uborka, paprika és hogy valami laktató is legyen benne: egy jó adag csicseriborsó kerül bele. Tálaláskor kínáljunk hozzá fetát vagy más lágy sós sajtot, kecskesajtot, bármelyik jól áll neki. Az egészet öntsük nyakon egy jó adag tahinis öntettel, a csicserivel (akárcsak a hummusz esetében) itt is jól működnek együtt. Ha van otthon za’atar fűszerkeverékünk akkor pedig azt se felejtsük le róla, egy kis extra ízt ad a sajt mellé. A za’atar a szumák és kakukkfű miatt kifejezetten jól passzol a sajtok mellé. Kínálhatjuk feta vagy más lágy sós sajtok, labneh mellé is.
pinit Galéria megtekintése 2 képek

Nyári saláta tahinis öntettel és feta sajttal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 20 perc Teljes idő 20 perc

Leírás

Za’atarról itt írtam részletesen, receptet is találtok hozzá.

A csicseri levét pedig ne öntsétek ki, mert finom csokimousse-t készíthetünk belőle. Kétfajta verziót is találtok rá a honlapon: mogyorós-kókuszos csokimousse őszibarackkal, szedres csokoládémousse

Mennyi idősen: sok-sok zöldség és csicseri keveréke, 7-8 hónapos babának az étrendjébe már beilleszthető, akárcsak a szezámmag. A sok zöldséget kevés szezámpasztával forgathatjuk össze. Kínáljunk mellé kenyeret. Később sajttal (pl. mozzarella) is gazdagíthatjuk. Feta sajtot az intenzívebb sós íze miatt csak 1 éves kor környékén kínáljuk a babáknak.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: tahini és za’atar (Spájz rovatban részletesen)

Ínyenc baba recept, amihez még használhatod:

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés

  1. A csicseri konzervet leszűrjük, átmossuk és hagyjuk lecsepegni. A többi zöldséget mind apróbb kockákra vágjuk. Mindent alaposan elkeverünk.

  2. A tahinit csomómentesre keverjük az olívaolajjal és citromlével, sózzuk (Ha kisebb babának is kínáljuk ne!). Az összevágott zöldségeket meglocsoljuk a tahinis öntettel és összeforgatjuk a frissen aprított petrezselyem- és korianderzölddel.

  3. Tálaláskor szórjuk meg za’atar fűszerkeverékkel és kínáljunk hozzá feta sajtot, pirítóst.

Megjegyzések

Tipp:

  • za’atar helyett használhatunk csak pirított, őrölt szezámmag és kakukkfű keveréket is. Azt könnyen elkészíthetjük magunknak, de ha tudunk szerezni szumákot, akkor azt se spóroljuk ki belőle.

Megosztás

https://www.instagram.com/inyencbaba/