Mennyi idősen:
Alma, krumpli és répa is már a hozzátáplálás kezdetétől beépül a picik étrendjébe. A pürét vagy a párolt zöldséget bátran ízesíthetjük nekik egy csipet fahéjjal. A leves pedig nagyon könnyen módosítható úgy, hogy már 9-10 hónapos babáknak kínálhatjuk. A vajat helyettesítsük növényi olajjal és hagyjuk el a narancshéjat. A baba adagot ízesítsük kevesebb fűszerrel. A sült almát a méz miatt mindenképp csak 1 éves kor után kínáljuk az aprított diót pedig csak biztosan rágni tudó nagyobb babáknak, mert könnyen fulladást okozhat. Kisebbeknek mindig őrölt formában adjuk az olajos magvakat.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: curry por (Spájz rovatban olvashatsz róla)
Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát. A hagymákat jól lepirítjuk majd hozzádobjuk a felkockázott krumplit és sárgarépát és közepes hőfokon azzal együtt további pár percig dinszteljük.
Szórjuk hozzá a curryt és fahéjat és folyamatosan kevergetve pirítsuk a fűszereket amíg illatozni nem kezdenek. Öntsük hozzá az alaplevelet (vagy vizet) és a paradicsomot, adjuk hozzá a felkockázott almát és narancshéjat. Forraljuk fel és utána alacson hőfokon főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pürésítjük.
Egy serpenyőt felhevítünk és megpirítjuk benne a durvára aprított diót. Ha kész, félretesszük.
A sült almához eltávolítjuk az alma magházát és kb 2 mm vastag szeletekre vágjuk. Az alma szeleteket összeforgatjuk a fahéjjal és megcsorgatjuk mézzel. A vajat forró serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk az almaecetet és ha kicsit elillant az ecet aromája belepakoljuk az almaszeleteket. Az almák mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
A levest a sült almaszeletekkel és pirított dióval tálaljuk.
ℹ️ Tipp: